foto: Gramatas.lv
Vāc līdzekļus bērnu dzejnieka Jāņa Baltvilka vides objektam Smārdē
Smārdē sāks līdzekļu vākšanas akciju literātam Baltvilkam veltīta vides objekta izveidošanai.
Kultūra
2018. gada 11. februāris, 22:43

Vāc līdzekļus bērnu dzejnieka Jāņa Baltvilka vides objektam Smārdē

Jauns.lv/LETA

16.februārī plkst.14 Smārdes kultūras centrā tiks atklāta atbalsta akcija latviešu dzejniekam un bērnu literātam Jānim Baltvilkam veltīta vides objekta "Putnu kalns" izveidei, vēsta Engures novada pašvaldībā.

Akcijas mērķis ir uzsvērt Baltvilka daiļrades nozīmīgumu latviešu literatūrā, īpaši bērnu literatūrā, un aicināt ikvienu ar ziedojumu atbalstīt Putnu kalna izveidošanu dzejnieka dzimtas mājās.

"Zinot, ka Baltvilka dzeja ir mūsu skolu mācību programmās, atbalsta aicinājums tiks nodots arī Latvijas skolām, lai simboliski "Putnu kalnā" salaistos putni no dažādām Latvijas vietām," klāstīja biedrības "Baltā vilka takas" pārstāvji.

Atbalsta akcijas atklāšanā piedalīsies Engures novada domes vadība, Rūjienas novada pašvaldības un bibliotēkas pārstāvji, Latvijas Ornitoloģijas biedrība, tēlnieks Kārlis Īle, Baltvilka starptautiskās balvas laureāts Māris Rungulis, grāmatu krājējs Valters Dakša un citi.

Ieeja pasākumā - par ziedojumiem.

Jau vēstīts, ka ka Engures novada pašvaldība bija izsludinājusi metu konkursu Smārdē dzīvi aizvadījušā dzejnieka un ornitologa Baltvilka piemiņas vietas izveidei.

Par labāko vides objekta metu atzīts Īles darbs "Domu aplis". Īles veidotais vides objekts ir gan atpūtas vieta, gan neliela brīvdabas skatuve. Kompozīcija veidota apļa formā, tai vidū ir ugunskura vieta, ap kuru izveidoti soliņi un skulpturāls veidojums no akmeņiem, uz kura atrodas putnu silueti no nerūsējošā tērauda.