Anmary pagalam vīlusies Meraijas Kerijas koncertā: "Viņai vajadzētu izbeigt muļķot cilvēkus!"
Latvijas popmūzikas elementi superzvaigznes uzstāšanos vērtē kā ļoti vāju, - Meraija Kerija guļot uz veciem lauriem un vienīgā koncerta spozme bijusi rodama viņas... zeķbiksēs.
Kultūra
2016. gada 8. aprīlis, 12:44

Anmary pagalam vīlusies Meraijas Kerijas koncertā: "Viņai vajadzētu izbeigt muļķot cilvēkus!"

Jauns.lv

Latviešu dziedātāja Linda Dinsberga jeb Anmary sociālajā tīklā "Facebook" tūlīt pēc Meraijas Kerijas šova noskatīšanās uz karstām pēdām publicēja īsu, taču nenoliedzami kodolīgu recenziju par redzēto.

Anmarija Kerijas koncertā Rīgā bija stipri vīlusies, lai gan kopumā Meraijas Kerijas mūziku un viņas piecu oktāvu balsi līdz šim vērtējusi augstu un sola arī turpmāk mīlēt šīs mākslinieces daiļradi. Tomēr 6.aprīļa sniegums arēnā "Rīga" latviešu dziedātāju pagalam sarūgtinājis.

"Es domāju, ka Meraijai vajadzētu apmeklēt ārstu un mēģināt sadziedēt savu balsi," kā pirmo sāpīgo punktu min Linda, maigi norādot uz to, ka Meraija koncertā nav skanējusi tā, kā pieklātos. Dinsberga piebilst, ka popzvaigzne īsti nav sapratusi, uz kurieni atbraukusi: "Te nav nekāda banānu republika, bet gan Latvija!" Anmary arīdzan sūkstas par slikto redzamību šovā - no Meraijas bijušas redzamas vien viņas spožās zeķbikses. Tāpat, viņasprāt, māksliniecei nevajadzēja dziedāt savu dziesmu "pilnās" versijas jeb ieraksta variantus.

Koncerts bijis tik slikts, ka, garlaicības dzīta, viņa laiku pavadīja viedtālrunī.

Lindas Dinsbergas redzējumam par koncertu piekrīt arī šlāgerdziedātāja Agnese Šīrante no grupas "Vēja runa", kura viņas ierakstu feisbukā novērtēja ar "Trāpīts desmitniekā, Linda!"

Kā ļoti vāju to vērtē arī asprātīgā reklāmas tekstu autore un dziedātāja Marta Kukarane:

"Neiedziļinoties sīkumos - dīvas zelta kompresijas zeķubiksēs, knapajās kustībās un deju grupas viduvējībā - varu teikt, ka patiesībā jūtos lepna par pašmāju dziedātāju priekšnesumiem un šovu kvalitāti, jo, izrādās, mēs sitam pušu pašu Keriju. Vai arī (un tas tādā gadījumā ir bezgala skumji) māksliniece Eiropu neuzskata par vietu, kur šaut ārā visu pulveri, aplaimojot ar C kategorijas šovprogrammu neattīstītākām valstīm. Un ir vienalga - Lativa, Latviva vai Latvania - nav jēgas iegaumēt valsts nosaukumu, jo rīt tāpat jābūt Kauņā, kaut gan "Lithuania" Maraija jau ir iemācījusies, pajautājot, vai gadījumā jau nav tur ieradusies. Šoreiz no vilšanās nepaglāba pat nenoliedzami unikālā balss, kas vismaz dziesmu "Wihout you", tautā zināmu kā "Libudubudautju", izpildīja patiešām godam. Ko lai saka, laikam jau to, ka nevienam māksliniekam nekad nevajadzētu publiku novērtēt par zemu un gulēt uz veciem lauriem. To nu var saost pa gabalu," tieša bija Marta.

Savukārt Lauris Reiniks savu sašutumu pauda tviterī trijos vilšanās pilnos tvītos. "Kāda izgāšanās jau pašā šova sākumā! Vispirms "Vai mēs esam Lietuvā? Tad - nē, Rīgā, Lativā." Latviešiem tas "patika"," Reiniks atstāsta dziedātājas baiso misēkli - viņa pat nebija piefiksējusi, kur uzstājas, kā arī demonstrēja, ka valsti ar nosaukumu Latvija nemaz nezina. Viņasprāt, te ir kaut kāda Lativa.

Reiniks nostaļģiski atcerējās, ka pēc Pinkas koncerta Rīgā tovakar devies iegādāties viņas albumu, bet "šovakar pēc Meraijas Kerijas koncerta es diemžēl esmu diezgan vīlies".

Vīlusies bija arī dziedātāja Olga Rajecka, kura sociālajos tīklos publicējot bildi, kurā viņa redzama Meraijas Kerijas koncertā kopā ar draugiem - Janu Duļevsku, Guntu Līdaku, Ivaru Kalniņu, Lauru Kalniņu, Aiju Andrejevu, Martu Kukurani, Lauri Reiniku un Rūtu Reiniku - ierakstījusi: "Es ļoti gaidīju Meraijas koncertu, lai iedvesmotos, bet nebija! Iedvesma nāca no šīs jaukās kompānijas un Ināriņas!"


Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/LETA; EPA/Reuters, Dina Ikauniece