foto: ekrānuzņēmums no anglocelt.ie
Īrijā tiesās latvieti Egitu Jaunmaizi, kura inscenēja savas noslepkavotās tautietes pašnāvību
Īrijā tiesas priekšā atkal stāsies latviete Egita Jaunmaize, kuru vaino savas tautietes Antras Ozoliņas slepkavas slēpšanā.
112
2018. gada 6. februāris, 10:43

Īrijā tiesās latvieti Egitu Jaunmaizi, kura inscenēja savas noslepkavotās tautietes pašnāvību

Kasjauns.lv

Otrdien, 6. februārī, Īrijā sāksies tiesas prāva pret 34 gadus veco Latvijas piederīgo Egitu Jaunmaizi, kura ir apsūdzēta par savas noslepkavotās tautietes Antras Ozoliņas pašnāvības inscenēšanu, tādā veidā kavējot izmeklēšanu. 

Nopietno apsūdzību dēļ sieviete savulaik tika izdota Īrijas likumsargiem no Latvijas, atgādina portāls "Baltic-ireland.ie". 

Egita Jaunmaize, kurai nav noteiktas dzīvesvietas, apsūdzēta par to, ka bez pamatota iemesla ar nodomu kavēt Romāna Ponomarcuka aizturēšanu vai kriminālvajāšanu, inscenējusi Ozoliņas pašnāvību, lai gan zināja, ka vīrietis ir vainojams sievietes slepkavībā. 

49 gadus vecās sēņu fermas strādnieces Ozoliņas līķis tika atrasts 2014. gada 28. jūnijā savās mājās Īrijā. Sievietes nāve sākotnēji tika uzskatīta par pašnāvību, tomēr izmeklēšana, kā arī līķa sekcijas rezultāti norādīja uz vairākām neatbilstībām, tāpēc vēlāk Garda uzsāka slepkavības izmeklēšanu.

Apsūdzība apgalvo, ka Jaunmaize aplika zilu vadu ap upura kaklu, lai imitētu viņas pašnāvību.

Apsūdzētā sieviete pirmdien stājās Centrālās krimināltiesas priekšā un savu vainu neatzina.

Tiesnesis Patriks Makkartijs pieņēma zvērestu no zvērinātajiem – septiņiem vīriešiem un piecām sievietēm, kuri uzklausīs lieciniekus tiesas prāvā, kas sāksies otrdien. Paredzams, ka tā ilgs divas nedēļas.