foto: LETA
Kalnmeieram aizdomas, ka viņš ticis novērots un kāds vairākkārt nelikumīgi iekļuvis viņa mājoklī
Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.
Sabiedrība
2018. gada 6. februāris, 07:06

Kalnmeieram aizdomas, ka viņš ticis novērots un kāds vairākkārt nelikumīgi iekļuvis viņa mājoklī

LETA

Ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram radušās aizdomas, ka viņš ticis novērots, kā arī kāds nelikumīgi vairākas reizes iekļuvis viņa dzīvesvietā, to, paužot personīgo viedokli, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" atklājis ģenerālprokurors.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kalnmeiers intervijā apgalvo, ka 2010.gadā kāds augsta līmeņa Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieks viņu informējis par to, ka nu jau bijusī KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe un bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs ir devuši komandas saviem operatīvajiem darbiniekiem neoficiāli vākt informāciju par viņu un par viņa ģimeni, "ar mērķi kaut ko sliktu sagrābstīt par mani".

"Tā viņi visu laiku grābstīja to slikto, bet neko tā arī nesagrābstīja," izsakās Kalnmeiers.

Viņš arī atzīst, ka nav pārliecināts, vai nav notikusi nesankcionēta noklausīšanās.

Tāpat viņam ir aizdomas, ka kāds nelikumīgi varētu būt iekļuvis viņa dzīves vietā. "Man ir pamats uzskatīt, ka ne vienu reizi vien tas ir noticis. Par to es esmu informējis attiecīgās drošības iestādes. Vēl pret mani ir veiktas arī citas nelikumīgas darbības. Kas to darījis, neteikšu, jo pagaidām nav pierādījumu. Uzsveru - tas ir mans personīgais viedoklis. Es uzskatu, ka pret mani ir notikusi ne viena vien nelikumīga darbība," norāda Kalnmeiers.

Ģenerālprokurors neizpauž, kurš dienests par notikušo veic pārbaudi. "Pie kā varu, pie tā vēršos," viņš norāda.

Viņš arī piebilst: "Pagaidīsim vasaru. Paskatīsimies, kas parādīsies publiskā telpā".