Pat prezidenta apžēlots, Neo tomēr saņem pavēsti ierasties uz tiesu
Sabiedrība
2018. gada 1. februāris, 12:03

Pat prezidenta apžēlots, Neo tomēr saņem pavēsti ierasties uz tiesu

RīgaTV 24

“Varētu likties, ka viss jau ir beidzies. Bet es saņēmu tiesas pavēsti, ka man 14. martā vēlreiz uz tiesu ir jāiet,” Ilmārs Poikāns jeb Neo atklāja RīgaTV 24 raidījumā "Rampas Ugunis". Jau ziņots, ka prezidents Raimonds Vējonis 18. decembrī apžēloja Poikānu, kurš ar 60 stundām piespiedu darba tika notiesāts lietā par neatļautu datu lejupielādi no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS).

Viņš raidījumā skaidroja, kāpēc pieņemts lēmums viņu atkal aicināt uz tiesu. “Izrādās, ka viss bija tādā steigā, ka netika izlemts, ko darīt ar lietiskajiem pierādījumiem – datoru un cieto disku. Tā ka man vēl nekas nav beidzies,” ar ironiju sacīja Poikāns.

Neo komentēja arī jau līdz šim notikušos tiesas procesus un saņemto sodu: “Viņi varēja arī nenotiesāt. Pēc būtības mani nenotiesāja – attaisnoja pilnībā par personas datu apstrādi vai iegūšanu un piesējās par to, ka tur kādi 200 vai 300 dokumenti no visiem 7.5 miljoniem bija "ABLV bankas" dokumenti - komercnoslēpums.”

Viņš kritizēja Krimināllikuma 200. panta (par ekonomisko un citu ziņu, kuras ir komercnoslēpums, neatļautu iegūšanu savai vai citas personas lietošanai) sastāvu. “Tas 200. pants ir uzrakstīts tā, ka tur pietiek tikai ar, teiksim, formālo sastāvu. Tur subjektīvo – kāpēc tika izdarīts un kā – vispār neskatās,” raidījumā sacīja Poikāns.