foto: LETA
Skolēnu trūkuma dēļ pamatizglītību Rendā vairs nevarēs iegūt
Skolēnu trūkuma dēļ Kuldīgas 2.vidusskolas Rendas filiālē vairs neīstenos pamatizglītības programmu.
Tava izglītība
2018. gada 28. janvāris, 18:13

Skolēnu trūkuma dēļ pamatizglītību Rendā vairs nevarēs iegūt

Jauns.lv/LETA

Skolēnu trūkuma dēļ Kuldīgas 2.vidusskolas Rendas filiālē no šī gada 1.septembra vairs neīstenos pamatizglītības programmu un filiālē paliks tikai bērnudārza grupas, taču tās atradīsies citās telpās, šonedēļ lēmusi Kuldīgas dome.

Kuldīgas 2.vidusskolas direktore Guntra Buivida domes sēdē pastāstīja, ka šis jautājums vairākkārt apspriests darba grupas sēdēs un sarunās ar bērnu vecākiem, un Rendas pagasta pārvaldi. Pašlaik Rendas filiālē mācās tikai desmit bērni - četri ir 2.klases audzēkņi, seši mācās 4.klasē, bet citu klašu filiālē nav.

Pirmsskolas grupas apmeklē 20 bērni. Diskusijās secināts, ka pirmsskolas grupām darbu vajadzētu turpināt, bet pamatizglītības programmas īstenošanu filiālē jāpārtrauc.

Skolas Rendas filiāle izvietota Lielrendas muižā. Telpas ir plašas, bet bērnu maz, un ziemas dienās bērniem skolas telpās esot auksti, neskatoties uz to, ka ēkā cītīgi kurina krāsnis un atsevišķas telpas apsilda arī ar elektrību, skaidroja skolas direktore.

Sarunās ar Rendas pagasta pārvaldes vadītāju Kristīni Kuzminu rasts risinājums pirmsskolas grupas pārcelt uz pagasta pārvaldes ēku "Vīgneri" Rendas centrā, iepriekš veicot telpu pārplānošanu, remontu un iekārtošanu atbilstoši normatīviem. Šāds risinājums ļaus pirmsskolas grupās uzņemt arī jaunākus bērnus no pusotra gada vecuma.

Dome uzdevusi Kuldīgas 2.vidusskolas direktorei informēt skolēnu vecākus par izmaiņām Rendas filiāles darbā no nākamā mācību gada, bet Rendas pagasta pārvaldes vadītājai - organizēt transportu skolēnu nokļūšanai uz skolu Kuldīgā un atpakaļ uz Rendas pagastu.

Deputātiem būs jālemj arī par Lielrendas muižas turpmāko izmantošanu. Līdz ar pieņemto lēmumu par pamatizglītības programmu īstenošanas pārtraukšanu un pirmsskolas grupu pārcelšanu uz citām telpām ēka pašvaldības funkciju veikšanai vairs nebūs nepieciešama, skaidroja domē.