foto: Edijs Pālens/LETA
NVD informācijas sistēmai un e-veselībai otrdien noticis uzbrukums
Veselības ministrija paziņojusi, ka e-veselībai noticis uzbrukums.
Sabiedrība
2018. gada 16. janvāris, 15:21

NVD informācijas sistēmai un e-veselībai otrdien noticis uzbrukums

LETA

Šodien plkst.13.14. Nacionālā veselības dienesta informācijas sistēmai un e-veselībai noticis uzbrukums, liecina Veselības ministrijas paziņojums vietnē "Twitter".

Ministrija informē, ka sadarbībā ar uzņēmumu "Lattelecom" un dienestiem tiek darīts viss, lai sistēmas darbību atjaunotu.

Ministrija plkst.16.30 rīko preses brīfingu, kurā informēs par uzbrukumu informācijas sistēmām.

Mājaslapa "eveseliba.gov.lv" patlaban atjaunojusi darbību, bet dienesta mājaslapa joprojām nedarbojas.

VM ziņojot par to, ka e-veselības sistēma nedarbojas, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) vietnē "Twitter" paziņoja, ka attiecīgi nav iespējas arī iesniegt e-iesniegumus, lai pieprasītu no VSAA slimības vai maternitātes pabalstus. VSAA nav piekļuves informācijai par e-darbnespējas lapām, tika skaidrots ierakstā.

Otrdien pēcpusdienā traucēta e-veselības mājaslapas darbība. Ierakstot interneta pārlūka adreses lauciņā "eveseliba.gov.lv", mājaslapa neatveras un parādās paziņojums, ka vietne nav sasniedzama.

Zvanot uz e-veselības atbalsta tālruni iedzīvotājiem, dzirdams automātiskajā atbildētājā ierunāts paziņojums: "Informējam, ka e-veselības sistēmā tiek veikti tehniski uzlabojumi, līdz ar to ir iespējami darbības pārtraukumi. Sistēmas darbību plānojam atjaunot tuvāko stundu laikā."

Tāpat otrdien pēcpusdienā nav sasniedzama Nacionālā veselības dienesta mājaslapa.