Par uzmākšanos jauniem zēniem atkal aizturēts biznesmenis Ingus Tūns
Neoficiāla informācija liecina, ka policijas aizturētais kārtējais pedofils ir skandalozais uzņēmējs, reiz par pedofiliju jau tiesātais Ingus Tūns.
112
2016. gada 12. aprīlis, 12:55

Par uzmākšanos jauniem zēniem atkal aizturēts biznesmenis Ingus Tūns

Jauns.lv

Policija kārtējo reizi aizturējusi savulaik par pedofiliju tiesāto uzņēmēju Ingu Tūnu, liecina neoficiāla informācija. Policija gan neapstiprina, ka aizturētais 47 gadus vecais vīrietis, ir Tūns. Tagad pedofilam draud 10 gadu ilgs cietumsods. Nepilngadīgie seksuālajām darbībām piekrituši, vieglas peļņas motivēti.

Pedofila upuri bijuši zēni vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Savus upurus vīrietis, līdzīgi kā vairums pedofilu, atradis internetā. Zēni zinājuši viņa nolūkus, bet piekrituši ar viņu tikties naudas dēļ – no 10 līdz 20 eiro. Viņi ieradušies Rīgā, iepriekš norunātā vietā, kur pedofils īstenojis savas seksuālās fantāzijas, turklāt iemūžinājis upurus fotogrāfijās. Tikai pēc tam zēni sapratuši, cik tas ir nopietni, un ka attēli var kādudien nākt gaismā. Noziegumi notikuši pirms gada un četriem gadiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pedofilijas apkarošanas nodaļas priekšniece Irina Dzeva LNT raidījumam „Degpunktā” pastāstīja, ka par cietušajiem atzīti divi nepilngadīgie. Bet ir aizdomas arī par citiem, bet precīzu cietušo skaitli policija nevar pateikt.

Šoreiz policijai ir darīšana ar pieredzējušu pedofilu, kurš par līdzīgām darbībām jau iepriekš ticis tiesāts, taču sodu izcietis, līdz ar ko viņa sodāmība ir dzēsta. Tagad vīrietim draud līdz 10 gadu ilgs cietumsods par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgajiem un par nepilngadīgā pamudināšanu, iesaistīšanu un izmantošanu pornogrāfiska rakstura materiālu izgatavošanā. Ja lietā atklāsies jauni apstākļi, tad gan kriminālprocess varot tikt pārkvalificēts uz smagāku.

Pagājušā gada oktobrī policija saņēma operatīvo informāciju par kādu personu, kura, iespējams, veic seksuāla rakstura darbības ar nepilngadīgiem zēniem. Pārbaudot saņemto informāciju, policija guva apstiprinājumu iespējamām seksuāla rakstura darbībām, ko ar nepilngadīgajiem veicis kāds 1969. gadā dzimis vīrietis. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, savukārt vīrietis tika izsludināts meklēšanā. Aprīļa sākumā vīrietis tika aizturēts. Nav izslēgts, ka vīrietis kādu laiku uzturējies ārzemēs, tāpēc policijai notvert viņu izdevies tikai pēc vairākiem mēnešiem. Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka aizturētais ir savulaik skaļajā pedofilijas skandālā iesaistītais Tūns.

 

Skandalozais Ingus Tūns

Tūna vārds plaši izskanēja gadsimtu mijā. Augstākā tiesa Tūnam piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem. Viņš apcietinājumā atradās kopš 1999. gada oktobra. Tiesa viņu atzina par vainīgu pederastijā, ja tā izdarīta ar nepilngadīgo, un citos noziegumos. Tūna apsūdzība, kas sākotnēji figurēja skandalozajā tā sauktās „Logos centra” pedofilijas krimināllietā, bija izdalīta atsevišķi.

2003. gadā, atrodoties cietumā, Tūns no sava kameras biedra saņēma dūrienu kaklā ar kādu asu priekšmetu, kā arī guva vairākus ribu lūzumus.

Žurnāls „Sestdiena” 2007. gadā rakstīja, ka Tūns pēc soda izciešanas pārcēlies uz eksotisko Taizemi un vadījis tūrisma firmu. LETA arhīvs liecina, ka 2008. gadā tūrisma firmas „Emanja Travel” ģenerāldirektors un līdzīpašnieks Tūns organizēja Latvijas tūristu izlidošanu pēc tam, kad Taizemē izcēlās plaši politiskie nemieri.

Tūns pēc soda izciešanas pārcēlās uz Taizemi. Tur viņš nodibināja tūrisma firmu un viņa klienti bija ne tikai Latvijas slavenības un pazīstamas amatpersonas, bet arī tūristi no visas pasaules. „Firmas.lv” dati liecina, ka „Emanja Latvia” viņam pieder 50% kapitāla daļu. Tūns ir arī šī paša uzņēmuma valdes loceklis. Pērn firma strādājusi ar niecīgu apgrozījumu.

Notver pedofilu, kurš fotografējis savus upurus

Atkal noķer pedofilu


Kasjauns.lv, LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA/ No "Izdevniecības Rīgas Viļņi" arhīva /Video: LNT „Degpunktā”, TV3 Ziņas