Rīgā izrādīs lietuviešu režisoru filmu par Krievijas propagandu. VIDEO
Eiropas Komisijas pārstāvniecībā Latvijā rādīs lietuviešu režisoru dokumentālo filmu "Karš 2020. Krievijas informācijas agresija". Kadrs no filmas.
Kultūra
2016. gada 12. aprīlis, 13:57

Rīgā izrādīs lietuviešu režisoru filmu par Krievijas propagandu. VIDEO

Jauns.lv

Eiropas Komisijas pārstāvniecībā Latvijā rādīs lietuviešu režisoru dokumentālo filmu "Karš 2020. Krievijas informācijas agresija", kam sekos diskusija, informēja pārstāvniecībā.

Lietuviešu režisoru Martina Starkus un Jona Baņa filma atklāj principus un metodes, ar kādām Baltijas un citu valstu informācijas telpa tiek pārplūdināta ar propagandu. Krievijas propagandas stratēģija ir krasi mainījusies, un tā darbojas ar rafinētākiem paņēmieniem, norāda filmas veidotāji.

Diskusijas fokusā būs propagandas vēstījumi un tehnoloģijas, kas tiek izmantotas Rietumu sabiedrības ietekmēšanai, kā arī grūtības, ar kurām jāsaskaras, cīnoties ar dezinformāciju un patiesības sagrozīšanu mūsdienās.

Filmas seanss un diskusija notiks 20.aprīlī no plkst.14. līdz 16.30 ES mājā. Ievadvārdus sacīs Inna Šteinbuka, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja, kā arī Ričards Degutis, Lietuvas vēstnieks Latvijā.

Diskusiju vadīs Viktors Makarovs, ārlietu ministra padomnieks, bet tajā piedalīsies profesori Valds Rakutis, Ģenerāļa Jona Žemaiša Lietuvas Militārā akadēmija, Lietuvas Bruņoto spēku virspavēlnieka padomnieks; Gintauts Mažeiķis, Vītauta Dižā Universitāte; Vineta Mēkone, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vecākā eksperte; Žaneta Ozoliņa, Latvijas Universitāte.

"Karš 2020. Krievijas informācijas agresija"" - video:

Filma lietuviešu valodā

BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video