Ķengaragā atrastie novārgušie dzīvnieki tagad mīt patversmē: siltumā un tīrībā. VIDEO
Suņi, kuri pirms divām nedēļām no šausminošā dzīvokļa Lokomotīves ielā nokļuva dzīvnieku patversmē, tagad mīt dzīvnieku patversmē un ir gan paēduši, gan apārstēti, gan siltumā.
Sabiedrība
2016. gada 12. aprīlis, 17:11

Ķengaragā atrastie novārgušie dzīvnieki tagad mīt patversmē: siltumā un tīrībā. VIDEO

Jauns.lv

Pirms divām nedēļām no kāda dzīvokļa Rīgā, Lokomotīves ielā, izņemtie antisanitāros apstākļos mītošie dzīvnieki – suņi, peles, ezis un krupis tagad ir atkopušies un atlabuši un savas dienas vada dzīvnieku patversmē. Domājams, ka jau drīzumā viņi dosies pie saviem jaunajiem saimniekiem.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka marta beigās Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no kāda dzīvokļa Rīgā, Lokomotīves ielā, administratīvā pārkāpuma lietvedības ietvaros, izņēma deviņus suņus, ezi, krupi un trīs peles, jo to īpašnieki nespēja nodrošināt dzīvniekiem atbilstošus turēšanas apstākļus. Dzīvnieki tika nogādāti patversmē. PVD konstatēja, ka dzīvoklī antisanitāros apstākļos – atkritumos, kas aizņem lielāko telpas daļu, mīt sieviete un vīrietis kopā dzīvniekiem.

Tagad dzīvnieki, kuri patversmē bija nogādāti smirdoši pēc fekālijām un blusām pilniem kažokiem ir atkopušies un gaida savus jaunos saimniekus.

Notikušais Lokomotīves ielā sabiedrībā izraisīja plašu rezonansi, vēsta TV3 raidījums „Bez tabu”. Cilvēki brauca uz patversmi „Labās mājas” un veda segas un barību tieši Lokomotīves ielā atrastajiem dzīvniekiem.

Patversmē saka, ka ar suņiem klājies mierīgi. Interesantāk ir ar dzīvoklī atrasto ezi, pelēm un krupi. Piemēram, no dzīvokļa izņemtais krupis ir eksotisks abinieks, kurš pat iekļauts Latvijas Sarkanajā grāmatā.

Suņi ir nomazgāti, attārpot un safrizēti. Jorkšīras terjeri, trīs garspalvainās un divas īsspalvainās čivavas tagad gaida, kas ar viņiem notiks turpmāk. Suņi šobrīd adoptācijai vēl nav pieejami, tiek kārtotas formalitātes, un patversmes darbinieki cer, ka nenotiks tas, ka dzīvniekus nāksies atdot saimniekiem. Jaunie saimnieki dzīvniekus varēs saņemt pie labas veselības esam, sterilizētus, čipētus. Bet tas vēl priekšā.

Sīkāk, kā tagad dzīvo no Lokomotīves ielas izņemtie dzīvnieki, skatieties video.

Kas noticis ar šausminošajā Ķengaraga dzīvoklī izņemtajiem dzīvniekiem?

 

Kasjauns.lv/Foto: PVD, ekrānuzņēmums no video/Video: TV3 „Bez tabu”