foto: LETA
Jaungada runā premjers lūdz noticēt nodokļu reformai, bet prezidents - ieviest kārtību un neklusēt netaisnībā
Valsts prezidents Raimonds Vējonis bija lakonisks: arī Tu esi Latvija!
Politika
2018. gada 1. janvāris, 00:15

Jaungada runā premjers lūdz noticēt nodokļu reformai, bet prezidents - ieviest kārtību un neklusēt netaisnībā

Kasjauns.lv

Savās savlaicīgi ierakstītajās Jaunā gada uzrunās tautai premjerministrs Māris Kučinskis pievērsās saimniecisku jautājumu aspektam, kamēr prezidents Raimonds Vējonis lūdza tautu iesaistīties valsts simtgades svinēšanā.

Premjers Kučinskis uzsvēra: jau no rīta stājas spēkā nodokļu reforma, kas paredz nevienlīdzības mazināšanu un tautsaimniecības veicināšanu. Uzrunā tautai viņš skaidroja algas, proti, veiksminiekiem jābauda sava darba augļi, taču nedrīkst aizmirst par nabadzīgajiem. Mērķis ir skaidrs: "Bet līdz sociālajam taisnīgumam vēl ejams tāls ceļš. Virziens skaidrs: jāpaaugstina ienākumi, lai aizbraukušie atbrauktu," pauda premjers.

Kučinskis cer, ka jauno nodokļu sistēmu īpaši novērtēs darījumu cilvēki. Viņš teic: "Risks ir. Bet vai lielāks risks nav pasīvi sēdēt un gaidīt un cerēt uz brīnumu? Mūsu bērnu nākotne ir svarīgāka par sastingušo tagadni".

Runājot par valsts sāpīgo jautājumu - veselības aprūpi -, Kučinskis atzīst: viņa lielākā sāpe ir māsiņu algas. Arī tas pieder pie sociālā taisnīguma jautājuma, ko viņa valdība cenšas un centīsies risināt.

Premjers uzskata, ka mūs gaida izcils gads,  "pārspīlētai jūsmai nedrīkst ļauties".

"Latvija esam mēs paši. Mūsu gaidas, cerības, sāpes. Būsim latvieši savai Latvijai un nebaidīsimies izpaust jūtas. Lai mums mazāk sāp! Dievs, svētī Latviju, laimīgu Jauno gadu!" pauda Kučinskis.

Vējonis: izmantojiet savu brīvību!

Valsts prezidents Raimonds Vējonis savā Jaunā gada uzrunā tautai lūdza pievērst uzmanību valsts simtgades svinībām un izjust sevi kā daļu no tām.

Vējonis sveic arī tautiešus ārzemēs, aicinot nevienu nepalikt malā tik daudzajos pasākumos, kas tiek un tiks rīkoti Latvijas 100. gadadienai par godu.

Vienlaikus Vējonis novēl katram no mums izjust un izmantot savu brīvību - kā vārda, tā izpausmju, arī protestu un kopumā kārtības ieviešanas ziņā. "Mums katram ir tiesības paust savu viedokli! Izmantojiet savu brīvību," uzrunā sacīja prezidents.

Vējonis arīdzan aicina gatavoties šī gada Saeimas vēlēšanām. "Nemainiet savu balsi pret tukšiem solījumiem," viņš pauž, "kamēr pasaule mainās, iesim pārmaiņām pa priekšu".

Prezidents apsveic visus Jaunajā gadā un aicina: "Nepalieciet malā! Skatieties, piedalieties, nepalieciet malā! Mēs katrs esam Latvija!"