foto: Aldis Kļaviņš
Rīgas krematorijā atvadās no Augusta Sukuta
Atvadīties no Augusta Sukuta ieradās ap 200 cilvēku, lielākoties ļaudis, kas saistīti ar kino lietām.
Sabiedrība
2017. gada 29. decembris, 17:30

Rīgas krematorijā atvadās no Augusta Sukuta

Kasjauns.lv

Rīgas Krematorijā cilvēki atvadījās no kinoforuma "Arsenāls" tēva Augusta Sukuta, kurš pēc smagas slimības mūžībā devās 70 gadu vecumā. Atvadu ceremonijā klāt bija Augusta draugi, radi, kolēģi.

Atvadas no kinoforuma "Arsenāls" tēva Augusta Sukuta

2017. gada 29. decembrī radi, draugi un kolēģi atvadījās no kinoforuma "Arsenāls" tēva Augusta Sukuta, kurš viņā saulē devās 70 ...

gallery icon

Pirmajos Ziemassvētkos pienāca sēru vēsts - 70 gadu vecumā mūžībā devās režisors un leģendārā kinoforuma "Arsenāls" dibinātājs Augusts Sukuts.

Ar skumjo vēsti sociālajos tīklos padalījās Augusta Sukuta labs draugs bijušais Latvijas Ministru prezidents, uzņēmējs un pasaules apceļotājs Māris Gailis.

foto: Aldis Kļaviņš
Augusta Sukuta labākais draugs, ekspremjers Māris Gailis ar kundzi, arhitekti Zaigu Gaili.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka šā gada maijā kinoforuma “Arsenāls” radītāju Augustu Sukutu bija piemeklējušas veselības problēmas, kuru dēļ bija vajadzīga palīdzība. Viņa draugi aicināja nodot asinis, lai Augustu dabūtu atkal uz kājām. Veselības likstas režisoram saasinājās tieši viņa 70 gadu jubilejas nedēļā.

Augusts Sukuts jau vairākus gadus dzīvoja Spānijā, uz kurieni pārcēlās veselības problēmu dēļ, taču ik pa laikam mēdza apciemot arī tuviniekus Latvijā. Sava mūža pēdējās dienas viņš tomēr pavadīja dzimtenē.

Sukuts 2013. gada pavasarī Rīgā jahtas „Milda” ceļojuma desmitgades svinībās

gallery icon

Augusts Sukuts astoņdesmitajos gados uzņēma dokumentālās filmas "Balss", "Vieta zem saules" un "Solo", bija arī  producents un scenārija autors. 1986. gadā viņš izveidoja filmu skati "Arsenāls", kas vēlāk izauga par starptautisku kinofestivālu.