foto: Ieva Čīka/LETA
70 gadu vecumā mūžībā devies režisors Augusts Sukuts
Augusts Sukuts (14.05.1947. – 25.12.2017).
Sabiedrība
2017. gada 25. decembris, 17:12

70 gadu vecumā mūžībā devies režisors Augusts Sukuts

Kasjauns.lv

Pirmajos Ziemassvētkos pienākusi sēru vēsts - 70 gadu vecumā mūžībā devies režisors un leģendārā kinoforuma "Arsenāls" dibinātājs Augusts Sukuts.

Ar skumjo vēsti sociālajos tīklos padalījies Augusta Sukuta labs draugs bijušais Latvijas Ministru prezidents, uzņēmējs un pasaules apceļotājs Māris Gailis.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka šā gada maijā kinoforuma “Arsenāls” radītāju Augustu Sukutu bija piemeklējušas veselības problēmas, kuru dēļ bija vajadzīga palīdzība. Viņa draugi aicināja nodot asinis, lai Augustu dabūtu atkal uz kājām. Veselības likstas režisoram saasinājās tieši viņa 70 gadu jubilejas nedēļā.

Augusts Sukuts jau vairākus gadus dzīvoja Spānijā, uz kurieni pārcēlās veselības problēmu dēļ, taču ik pa laikam mēdza apciemot arī tuviniekus Latvijā. Savas mūža pēdējās dienas viņš tomēr pavadīja dzimtenē.

Sukuts 2013. gada pavasarī Rīgā jahtas „Milda” ceļojuma desmitgades svinībās

gallery icon

Sarunā ar Latvijas Radio Gailis uzsvēra, ka "varam viņam pateikt paldies, ka vismaz divas jauniešu paaudzes ir izaudzinātas ar "Arsenāla" filmām".

Kā vēsta LSM.lv, Sukuts 80. gados uzņēma tādas dokumentālās filmas kā "Balss", "Vieta zem saules" un "Solo", darbojās arī kā producents un scenārija autors. 1986. gadā viņš izveidoja filmu skati "Arsenāls", kas vēlāk izauga par starptautisku kinofestivālu.

Kasjauns.lv izsaka līdzjūtību Sukuta radiniekiem, draugiem un talanta cienītājiem.