Liesmas uz Okupācijas muzeja ēkas jumta apdzēstas. FOTO
Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēma plkst.11.30.
112
2016. gada 15. aprīlis, 11:55

Liesmas uz Okupācijas muzeja ēkas jumta apdzēstas. FOTO

Jauns.lv

(Ziņa papildināta 12:45) Liesmas uz Okupācijas muzeja ēkas jumta ir apdzēstas, taču konstrukciju jaukšanas darbi un laistīšana ar ūdeni turpinās.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Gribuste apliecināja, ka plkst.12.25 ugunsgrēks ticis lokalizēts. Pēc viņas teiktā, degšanas platība bija apmēram 15 kvadrātmetri. Dega koka konstrukcijas divstāvu ēkas bēniņos un ārsiena.

Kā novēroja LETA, patlaban ugunsdzēsēji ir pievērsušies Okupācijas muzeja ēkas augšējā stūra apšuvuma uzlaušanai līdz pat siltinājuma materiāliem. Degšanas perēklis bija izveidojies ēkas stūrī, kuram vistuvāk Grēcinieku iela un 11.novembra krastmala.

Kā pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola, ugunsgrēkā neviens cilvēks nav cietis. Uz notikuma vietu izbrauca divas mediķu brigādes, bet šobrīd, kamēr dzēšanas darbi vēl turpinās, uz vietas palikusi viena mediķu brigāde.

Kā ziņots, izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēma plkst.11.30. Ugunsgrēkam tika noteikts paaugstinātas bīstamības statuss. Sākotnēji atklāta liesma nebija redzama, taču dzēšanas laikā brīžiem tā parādījās.

Ugunsgrēka dēļ patlaban joprojām ir norobežots Strēlnieku laukums, kā arī slēgta blakus esošā Grēcinieku iela.

Kā informē Valsts prezidenta kancelejā, ugunsgrēka dēļ evakuēti cilvēki arī no blakus esošā Melngalvju nama. Tomēr, kā novēroja LETA, Melngalvju namam nav aizdegšanās draudu.

Ugunsdzēsēju darbu notikuma vietā ar interesi vēro desmitiem garāmgājēju.

   


LETA / Foto: Rojs Maizītis / Twitter / Edijs Pālens/LETA