foto: Ekrānuzņēmums no "Parnu Postimees"
Pērnavas pludmalē izskalots aizkustinošs vēstījums, kas atpeldējis no Jūrmalas
Pērnavā izskalota pirms divām nedēļām Jūrmalā iesviesta pudele ar vēstījumu no Jūrmalas.
Sabiedrība
2017. gada 13. decembris, 05:40

Pērnavas pludmalē izskalots aizkustinošs vēstījums, kas atpeldējis no Jūrmalas

Kasjauns.lv

Netālu no Pērnavas (Igaunija) Baltijas jūras pludmalē izskalota pirms divām nedēļām Jūrmalā iesviesta pudele ar visnotaļ dīvainu vēstījumu. To jūrā savā dzimšanas dienā iesviedis rīdzinieks Antons Fokins, kuram bija nomiris tēvs.

Pludmalē pudeli ar vēstījumu no Jūrmalas atrada divi vietējie, kuri bija devušās promenādē pa liedagu – Karmena Kaelepa un Inki Karpins, raksta Pērnavas "Postimees".

Pudelē ieliktajā vēstulītē krievu valodā teikts: „Pateicos Dievs, ka tu izdziedināji manu tēvu; par to, ka mani draugi dzīvo pārticībā; par mieru visā pasaulē. Un lai bagātību iegūst tas, kas atradīs šo vēsti, jo tas ir no visas sirds!”

Pudelīti ar īso vēstījumu Antons Fokins iemetis Jūrmalā 26. novembrī – savā dzimšanas dienā. „To Jūrmalā iemeta pēc tam, kad šo pasauli pameta viņa tēvs,” teica Karpins, kurš sazinājās ar vēstules autoru. Pēc vēstījuma atradēja domām, vēstījuma atrašana ir dīvaina sakritība un tā viņam tik tiešām nesusi svētību jeb bagātību. Pirms četriem mēnešiem viņš sasirga ar neirītu un viņam iestājās labās puses paralīze. Vēstulīti ar laba vēlējumu viņš liedagā atrada pirmajā dienā, kad gandrīz pēc pilnīgas atveseļošanās bija devies pastaigā.

Tēmas