Bijušais Latvijas izlases basketbolists Vītols maina politisko partiju
Ķevavas domes deputāts Aigars Vītols tagad kļuvis par Zemnieku savienības biedru.
Politika
2016. gada 16. aprīlis, 23:00

Bijušais Latvijas izlases basketbolists Vītols maina politisko partiju

Jauns.lv

Ķekavas novada domes valdošās koalīcijas deputāts Aigars Vītols mainījis savu politisko piederību un iestājies Latvijas Zemnieku savienībā (LZS), aģentūra BNS novēroja LZS kongresā.

Vītols pašlaik ir ievēlēts par Ķekavas domes deputātu no "Vidzemes partijas" saraksta. 2013.gada vēlēšanās Vītols tika ievēlēts kā trešais no četriem ievēlētajiem deputātiem. "Vidzemes partija" uzvarēja 2013.gada pašvaldību vēlēšanās Ķekavas novadā, iegūstot 17,12% atbalstu un 4 deputātu vietas. Tāpat partijai ilgāku laiku partijai bija domes priekšsēdētāja mandāts - priekšsēdētājs bija partijas Ķekavas novada līderis Valts Variks. 2015.gada jūlijā Ķekavas novada domes deputāti izteica neuzticību Varikam un par domes priekšsēdētāju ievēlēja Reģionu alianses pārstāvi, bijušo Valsts akciju sabiedrības "Lidosta Rīga" valdes locekli Andi Damlicu.

Šobrīd Vītols ir pievienojies LZS, kura 2013.gadā ieguva 5,88% lielu atbalstu Ķekavā, līdz ar to aizņemot 1 no 17 deputātu vietām. Latvijas Zaļajai partijai 2013.gadā bija 4,74% liels atbalsts un tā domē neiekļuva.

Kopā ar Vītolu, LZS biedra apliecību kongresā saņēma arī Ķekavas domes izpilddirektora palīgs Jānis Vaivods.

Šodienas LZS kongresā tika izteikti viedokļi par to, ka LZS aktīvāk jāsadarbojas ar Zaļo partiju, un jāstartē kopīgi pēc iespējas vairāk pašvaldību vēlēšanās.

Aigars Vītols ir bijušais ilggadējs Latvijas basketbola izlases spēlētājs un kapteinis.

Jau vēstīts, ka LZS sestdien pulcējas kongresā. Uz kongresu aicināti arī Latvijas Zaļās partijas, Liepājas partijas un partijas "Latvijai un Ventspilij" pārstāvji. Kongresā piedalās 305 delegāti. Viena desmitā daļa no kongresa dalībniekiem ir vecumā līdz 30 gadiem.

Patlaban LZS rindās ir 1400 biedru, kas apvienojušies 72 nodaļās. LZS ar Latvijas Zaļo partiju veido politisko apvienību Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS). ZZS ir noslēgts sadarbības līgums arī ar Liepājas partiju, "Latvijai un Ventspilij" un  politisko novada attīstības biedrību "Līvāni".

BNS/ Foto: Ieva Kaupuža/LETA