Valdība finansiāli palīdzēs Salaspils ugunsnelaimes seku likvidēšanā
Labklājības ministrs Jānis Reirs: "Valdība sniegs finansiālu atbalstu Salaspils pašvaldībai ugunsgrēka seku likvidēšanai".
Sabiedrība
2016. gada 17. aprīlis, 17:40

Valdība finansiāli palīdzēs Salaspils ugunsnelaimes seku likvidēšanā

Jauns.lv

Labklājības ministrs Jānis Reirs šodien, 17. aprīlī, ir sazinājies ar Ministru prezidentu Māri Kučinski un vienojies, ka valdība sniegs finansiālu atbalstu Salaspils novada domei šonakt pašvaldības sociālajā īres namā notikušā ugunsgrēka seku likvidēšanai.

J.Reirs norāda: „Jau šobrīd Salaspils pašvaldība ir daļēji apzinājusi ugunsgrēka nodarīto postījumu sekas un to novēršanai nepieciešamo finansējumu. Salaspils novada domes vadītājs Raimonds Čudars mani informēja, ka pašvaldība jau ir paredzējusi līdzekļus izdegušo mājokļu atjaunošanai, taču arī valdības atbalsts šis nelaimes seku novēršanai ir ļoti būtisks.”

Šodien, tiekoties ar R.Čudaru, ministrs tika informēts, ka pašvaldība plāno pilnībā atjaunot izdegušos dzīvokļus jau trīs nedēļu laikā, lai ģimenes, kuras tiek izmitinātas pagaidu dzīvokļos Ogrē, jau vistuvākajā laikā varētu atgriezties savās mājvietās.

Salaspils pašvaldība dažu stundu laikā pēc nelaimes notikšanas ir paveikusi ārkārtīgi lielu un nozīmīgu darbu. Ir ne tikai apzināta situācija un iesaistīti visi atbildīgie dienesti, bet arī atrastas pagaidu mājvietas visiem bez pajumtes palikušajiem ugunsgrēkā cietušajiem cilvēkiem. Pašvaldība organizē dzeramā ūdens piegādi, regulāru ēdināšanu un uzturēšanos siltās telpās ģimenēm, tai skaitā maziem bērniem.

Tāpat Salaspils novada pašvaldības vadītājs R.Čudars informēja ministru J.Reiru par šobrīd zināmajiem iemesliem, kuru dēļ pašvaldības sociālajā īres namā izcēlies ugunsgrēks, kā arī par visiem pasākumiem, ko pašvaldība veikusi, lai evakuētu iedzīvotājus un nodrošinātu viņus ar cilvēka cienīgiem dzīves apstākļiem. Cietušajām ģimenēm pašvaldība nodrošinās pagaidu mājvietu Ogrē, savukārt jau no rītdienas bērniem nodrošinās bezmaksas transportu uz skolu.


Regīna Zommere/Foto: Edijs Pālens/LETA