foto: Facebook
Ģitārista traumas dēļ uz nākamo gadu pārcelts rīt Rīgā plānotais metālgrupas "Katatonia" koncerts
Kultūra
2017. gada 4. decembris, 19:37

Ģitārista traumas dēļ uz nākamo gadu pārcelts rīt Rīgā plānotais metālgrupas "Katatonia" koncerts

Kasjauns.lv/LETA

Zviedrijas progresīvā metāla grupas "Katatonia" koncerts klubā "Melnā piektdiena" ģitārista gūtas traumas dēļ pārcelts uz 2018.gada 27.februāri, informēja kluba pārstāvji.

Sākotnēji koncerts bija paredzēts 5.decembrī. Grupas ģitārists turnejas laikā ir guvis muguras traumu, līdz ar ko pieņemts lēmums uzstāšanos pārcelt uz nākamo gadu. Kluba pārstāvji norādīja, ka līdz šim iegādātās biļetes būs derīgas ieejai koncertā 27.februārī.

"Katatonia" dibināta 1991.gadā un kopš tā laika izdevusi desmit studijas albumus. Smirnova skaidroja, ka laika gaitā grupa mainījusi savu muzikālo sniegumu, elektrisko ģitāru un tā dēvēto "groulinga" balss tehniku nomainot pret akustiskās ģitāras akcentiem un "tīru" dziedājumu.

"Grupa pastāvīgi tiek minēta līdzās tādiem māksliniekiem kā "My Dying Bride", "Paradise Lost" un "Anathema", bet zviedri krietni pārspējuši britus ar muzikālu tumsas un negatīvo emociju skaistuma pasniegšanu. "Katatonia" pirmais studijas albums "Dance of Decembre Souls" pastāvīgi tiek deklamēts kā "black/doom" metāla žanra klasika," mūziķu karjeru raksturoja Smirnova.