Salaspils Latvijas simtgadi sagaidīs bez atjaunota kultūras nama
Novadu ziņas
2017. gada 4. decembris, 17:57

Salaspils Latvijas simtgadi sagaidīs bez atjaunota kultūras nama

Karlīna Timofejeva

Pēc nedēļas būs apritējis mēnesis kopš Salaspils kultūras nama “Enerģētiķis” būvlaukumu inspicēja Būvniecības valsts kontroles biroja eksperti, lai noskaidrotu situāciju, kas ir izveidojusies saistībā ar apturētajiem kultūras nama rekonstrukcijas darbiem, kas draud ne tikai ar progresējošam problēmām ēkas tehniskajā stāvoklī, bet arī nozīmē to, ka uz Latvijas 100. dzimšanas dienu Salaspilī netiks atklāts rekonstruētais kultūras nams.

Laiks iet, bet grausts paliek - Salaspils kultūras nams "Enerģētiķis" nemainās

Salaspils Latvijas simtgadi sagaidīs bez atjaunota kultūras nama "Enerģētiķis". Ne pagājušā gada decembrī, ne šogad janvāra beigās nekas nav mainījies.

gallery icon

Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars ("Vienotība") ekspertu vizītes laikā solīja mēneša laikā tikt skaidrībā par bīstamā būvobjekta turpmāko likteni: “Salaspils kultūras nama "Enerģētiķis" būvdarbu turpmākā gaita varētu būt skaidra aptuveni pēc mēneša, kad tiks saņemts slēdziens par būvprojektu, kurš izstrādāts, lai novērstu ēkā konstatētās plaisas," tobrīd žurnālistiem solīja novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars.

Taču solījums ir palicis tikai solījums, jo kultūras nama “Enerģētiķis’ būvlaukumā joprojām valda klusums un pamestība - atsegtās konstrukcijas klāj sniegs, un nekas neliecina, ka jau pusgadu ilgstošā nespēja vienoties par kultūras nama rekonstrukciju varētu nonākt pie kāda risinājuma. Un šobrīd vairs neviens nesola kultūras namu pabeigt līdz Latvijas simtgades svinībām, kā tas bija iecerēts, rekonstrukciju uzsākot.