Mamikins novērojis "ļoti lielu interesi" par EP vēlēšanu tiesību piešķiršanu nepilsoņiem
Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins (S), kurš ar kolēģu atbalstu cer ietekmēt Latvijas un Igaunijas valdošo koalīciju, lai abās valstīs "nepilsoņi savas valsts teritorijā varētu piedalīties EP vēlēšanās".
Politika
2016. gada 18. aprīlis, 18:11

Mamikins novērojis "ļoti lielu interesi" par EP vēlēšanu tiesību piešķiršanu nepilsoņiem

Jauns.lv

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (S), kurš ar kolēģu atbalstu cer ietekmēt Latvijas un Igaunijas valdošo koalīciju, lai abās valstīs "nepilsoņi savas valsts teritorijā varētu piedalīties EP vēlēšanās", attiecīgajai petīcijai savācis vairākus desmitus parakstu.

Konkrētu parakstu skaitu Mamikins nevarēja nosaukt, vien norādīja, ka to ir desmitiem. "Tuvu simtam gan vēl nav, bet aktivitāte ir ļoti liela. Nepārtraukti saņemu zvanus, cilvēki raksta "Facebook", ir interese," viņš sacīja.

Taujāts, cik ilgu laiku parakstu vākšana turpināsies, politiķis prognozēja, ka vēl kādu mēnesi varētu vākt parakstus, taču viss būšot atkarīgs no cilvēku intereses, jo būtībā pietiekot arī ar vienu parakstu.

Jau ziņots, ka Mamikins gatavojas iesniegt petīciju, kam varētu sekot noklausīšanās. "Ja tas ies cauri Lūgumrakstu komitejā, sekos obligātas debates, tad jau arī plenārsesijā kāds lēmums tiks pieņemts," sacīja politiķis. Viņš apgalvoja, ka mērķis nav ļaut Latvijas nepilsoņiem piedalīties EP vēlēšanās Igaunijā un otrādi. "Mērķis ir radīt iespēju piedalīties EP vēlēšanās savā valstī, un tas jau ir reāli," uzskata deputāts.

Petīciju varot parakstīt visi pastāvīgie Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji neatkarīgi no pavalstniecības. To izdarīt varot Mamikina birojā, kas atrodas Rīgā, kā arī sūtot e-pastu uz viņa biroja elektronisko adresi.

Attiecīgo ideju atbalstot arī Tatjana Ždanoka (LKS), kura ir Lūgumrakstu komitejas locekle, iepriekš sacīja Mamikins.

Viņš gan apgalvoja, ka parakstu vākšanas kampaņas minētajai petīcijai negrasoties rīkot, jo šajā gadījumā pietiktu arī ar vienu parakstu.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA