foto: Valsts policija
Desmitiem miljonu nelegālo cigarešu - Valsts policijai viens no visu laiku iespaidīgākajiem ķērieniem
Kopumā atsavināti 22,69 miljoni ar nelegālajām cigaretēm.
112
2017. gada 29. novembris, 14:04

Desmitiem miljonu nelegālo cigarešu - Valsts policijai viens no visu laiku iespaidīgākajiem ķērieniem

Kasjauns.lv / LETA

Novembra vidū Valsts policija (VP) Rīgas reģionā aizturēja kravas automašīnu ar nelegālo cigarešu kravu, uzsākta kriminālprocesa gaitā tika atklāta noliktava ar vēl lielāku nelegālo cigarešu krājumu, kopumā atsavināti 22,69 miljoni ar nelegālajām cigaretēm, informēja VP.

Policija atsavina iespaidīgu daudzumu nelegālo cigarešu

Novembra vidū Valsts policija (VP) Rīgas reģionā aizturēja kravas automašīnu ar nelegālo cigarešu kravu, uzsākta kriminālprocesa gaitā tika atklāta noliktava ...

gallery icon

Atsavinātais cigarešu apjoms ir viens no lielākajiem VP vēsturē.

"Mērķtiecīgs darbs nelegālo akcīzes preču aprites apkarošanas jomā ir vainagojies ar panākumiem - esam rīkojuši vairākas kratīšanas, kuru rezultātā ir izņemts iespaidīgs skaits nelegālo cigarešu un aizturētas vairākas personas, kuras nodarbojās ar to apriti. Aicinām ikvienu apzināties, cik svarīgi ir cīnīties ar nelegālo akcīzes preču apriti, un ziņot par to iespējamām tirdzniecības vietām," sacīja, VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

4.novembrī Rīgas centrāltirgus teritorijā un aizdomās turēto organizēto grupu dalībnieku īpašumā esošajos objektos kriminālpolicija organizēja vērienīgas kratīšanas, kurās iesaistījās arī Speciālo uzdevumu bataljons un Kinologu nodaļa ar narkotiku un tabakas izstrādājumu meklēšanā apmācītiem dienesta suņiem. Kratīšanās piedalījās arī Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologi ar dienesta suņiem, kas apmācīti naudas un tabakas izstrādājumu meklēšanā, kā arī Rīgas pašvaldības policija.

Kopumā Rīgas Centrāltirgū un dažādās adresēs Rīgas reģionā minētajā datumā tika veiktas kopā 140 kratīšanas. Kratīšanu rezultātā tika izņemts aptuveni 321 000 tabakas izstrādājumu ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes markām un bez akcīzes markām, kā arī aptuveni 200 litri nelegālā alkohola.

Šajā pašā dienā aizdomās par tabakas izstrādājumu un alkoholisko dzērienu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju Centrāltirgus teritorijā aizturētas 15 personas, no kurām desmit personas ir organizētu noziedzīgu grupu dalībnieki. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šo grupu dalībniekiem bijušas strikti sadalītas lomas, proti, to vidū bijuši organizētāji, piegādātāji un tirgotāji.