Pilnībā atceļ leģendārās popgrupas "Roxette" Eiropas tūri
Pirms 6 gadiem soliste atgriezās, uzveikusi smadzeņu vēzi. Tagad veselības dēļ ārsts aizliedzis viņai koncertēt; atcelti visi paredzētie koncerti.
Kultūra
2016. gada 19. aprīlis, 09:04

Pilnībā atceļ leģendārās popgrupas "Roxette" Eiropas tūri

Jauns.lv

Zviedrijas popmūzikas grupa “Roxette” pirmdien atcēla šovasar paredzēto Eiropas turneju, kā iemeslu minot dziedātājas Marī Fredriksones veselības problēmas, vēsta interneta ziņu medijs “The Local”.

Iepriekš bija plānots, ka Marī un otrs grupas loceklis Pērs Gesle 3.jūnijā sāks “Roxette” 30.gadskārtas turnejas Eiropas posmu, uzstājoties Šveicē, bet pēc tam dosies tālāk uz Vāciju, Lielbritāniju un Krieviju.

“Roxette” pirmdien paziņojumā presei informēja, ka šīs vasaras koncerti ir atcelti, jo Fredriksones ārsts ieteicis viņai izbeigt piedalīšanos turnejās.

Fredriksone 2010.gadā atgriezās grupā astoņus gadus pēc tam, kad viņai bija diagnosticēts smadzeņu vēzis. 57 gadus vecā Fredriksone pirmdien paziņoja, ka ar skumjām, bet lepnumu atstāj ilgu karjeru ar daudziem globāliem hitiem.

“Tie bija apbrīnojami 30 gadi! Es jūtu tikai prieku un laimi, atskatoties atpakaļ uz “Roxette” pasaules turnejām. Visi mūsu šovi un atmiņas par šiem gadiem vienmēr būs liela manas dzīves daļa,” sacīja Fredriksone. “Diemžēl tagad manas turneju dienas ir galā un es gribu izmantot šo iespēju, lai pateiktos mūsu brīnišķīgajiem faniem, kas ļāvuši mums doties ilgajā braucienā,” teica dziedātāja.

“Roxette” fani sociālajos medijos pauda atbalstu Fredriksonei un grupai.

“Roxette” tika izveidota Zviedrijas rietumu pilsētā Halmstadē un kļuva slavena astoņdesmitajos gados, radot tādus hitus kā “Listen To Your Heart”, '”Sleeping In My Car” un “It Must Have Been Love”.

“Roxette” ar 557 koncertiem, 75 miljoniem pārdotu albumu, 51 izlaistu singlu un četrkārtēju iekļūšanu ASV hitparāžu virsotnē ir viena no veiksmīgākajām grupām Zviedrijā un pat pasaulē.

Uzmundrinoši ritmiska dziesma rītam - "Joyride":

BNS/Foto: EPA/LETA