foto: Facebook
Pazudušo Beksteru meklēja Igaunijā, bet viņš atradās Valmierā
Bernes ganu suns Beksters nu ir kļuvis slavens visā Igaunijā. Viņš aizbēga no savām mājām Valgas apriņķī un beigu beigās atradās 70 kilometrus no tām – Valmieras dzīvnieku patversmē.
Sabiedrība
2017. gada 25. novembris, 07:12

Pazudušo Beksteru meklēja Igaunijā, bet viņš atradās Valmierā

Kasjauns.lv

Pirms nedēļas Igaunijā – Karulas ciemā, 10 kilometrus no Latvijas robežas, saimniekiem noklīda viņu mīlulis, Bernes ganu suns Beksters. Liels bija Bekstera saimnieces Līsi Trahvas pārsteigums, kad noklīdušais mīlulis atradās 70 kilometrus no mājām – Valmieras dzīvnieku patversmē.

Saimnieki informāciju par pazudušo suni ievietoja „Facebook” un viņu meklēja visā Valgas apriņķī. Trahva pastāstīja, ka Beksters bija pieradis skraidīt pa plašo viensētas teritoriju un mežu, bet naktīs parasti gulēja istabā. Nekur tālu līdz šim nebija noklīdis, raksta Tallinas laikraksts „Postimees”.

Kad ar ierakstu „Facebook” bija dalījušies neskaitāmi cilvēki, pēkšņi pienāca ziņa, ka Beksteram līdzīgs suns pieklīdis Valmieras dzīvnieku patversmē. Trahva uz turieni devās un laimīgi sastapa savu mīluli. Sunim bija čips, bet kaut kādu iemeslu dēļ Valmierā to nespēja nolasīt.

Tā arī īsti nav zināms, pa kādiem ceļiem suns nonācis līdz Valmierai. Suni vietējā veterinārklīnikā ievedusi kāda sieviete, bet veterinārs viņai neesot uzprasījis, kur viņa rējēju sastapusi.

Suņa saimniece „Facebook” raksta: „Mēs suni atradām tikai tāpēc, ka „Facebook” lietotāji dalījās ar informāciju”. Bekstera saimniece jūtas ne tikai laimīga, atkal sastopoties ar savu mīluli, bet arī joko: „Domājām, ka mūsu suņu puika aizdevies pie līgavas, bet izrādās, ka viņš nolēma apciemot savu tēvzemi – Bekstera mamma un tētis dzīvo Daugavpilī, bet līdz tai ir pārāk tāls ceļš, līdz Daugavpilij viņš neaizkļuva”.