foto: Diāna Lozko/LETA
Liepājā autobusa šoferis bērnu izsēdina tumšā, nomaļā pieturā. Raudošo meiteni izglābj nejauša garāmgājēja
Liepājas autobusu parka šoferi nav ņēmuši vērā rūgtās mācības un bērnus vienus pašus izsēdina tumšās un vientuļās pieturās.
Sabiedrība
2017. gada 22. novembris, 06:25

Liepājā autobusa šoferis bērnu izsēdina tumšā, nomaļā pieturā. Raudošo meiteni izglābj nejauša garāmgājēja

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Tumšā svētdienas, 19. novembra, vakarā autobusa Aizpute–Liepāja šoferis vienīgo pasažieri – pusaugu meiteni izsēdināja pie „Liepājas metalurga”, jo nevēlējies braukt līdz galapunktam – Kuršu laukumam. Notikušais pamatīgi satraucis liepājniekus, vēl jo sevišķi tādēļ, ka šovasar notika traģiskais gadījumus ar mazo Ivanu Berladinu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Raudošo meiteni „Liepājas metalurga” pieturā sastapa Evita Kristiāna Ceimere, kura pastaigā bija izvedusi suni. Viņa nepalika vienaldzīga un bērnu aizveda pie radiniekiem pilsētas centrā.

Ceimere sava "Facebook" profilā raksta: "Publisks fui Liepājas autobusu parka šoferim, kuram bija no Aizputes caur Dunalku jābrauc līdz Kuršu laukumam Liepājā. Tā vietā viņš meiteni izsēdina pie "Metalurga", pasakot, ka viņam nav jēga ar vienu pasažieri braukt līdz centram. Nabaga bērns viens pats svešā pilsētā, desmitos vakarā, tumsā, ne tai apdzīvotākajā pilsētas vietā sēž pieturā un raud. Kur ir šofera sirdsapziņa?! Ar to bērnu sazin kas varēja notikt, ja mēs ar vīru nebūtu tieši šai laikā gājuši laukā ar suni. Tādas dusmas šādos brīžos par bezatbildību un pilnīgu līdzcietības trūkumu sabiedrībā!"

Evita ar vīru raudošo bērnu aizveda līdz Liepājas centram un nogādāja pie radiniekiem. Liepājnieki aprēķinājuši, ka satiksmes autobusa šoferis bērnu izsēdinājis divarpus kilometrus pirms galamērķa.

Ceimere Kasjauns.lv pastāstīja, ka meitene tikai šoruden pārcēlusies uz Liepāju, lai mācītos Liepājas Valsts tehnikumā un līdz ar to vēju pilsētas ģeogrāfija viņai vēl ir visai neiepazīta. Nav brīnums, ka piķa melnumā, kāds pie mums valda novembra vakaros, viņa apmaldās un apjūk svešas pilsētas nomalē.

Sociālajos tīklos uzjundīja neapmierinātība ar Liepājas autobusa parka šofera rīcību:

"Vājprāts! Cik bērniem ir jānomirst, lai tiem aprobežotajiem šoferiem pielektu, ka ir ar atbildību jāizturas pret saviem pienākumiem un jādomā līdzi ar sirdi!? Labi, ka bijāt jūs abi… negribas domāt, kas varēja notikt".

"Neticams gadījums! Tiešām? Liepāja visu laiku izceļas ar šoferiem, vai tiešām šoferis būtu tā darījis? Tad jājautā, kas notiek administrācijā? Kāpēc šoferi nerespektē ne masu medijus, ne administrāciju, ne savu darba vietu? Pieņem darbā šoferus, kuriem nav sirdsapziņas, nav cilvēciskuma? Te ož pēc kārtīgas sarunas ar administrāciju. Acīmredzot darbā pieņem šoferus psihopātus!"

"Acīmredzot cilvēki ir aizmirsuši nesenos notikumus, kad, izkāpjot no Liepājas autobusu parka autobusa, šovasar jūlijā pazuda mazais Ivans (Ivans Berladins), kurš pēc tam tika atrasts mežā bez dzīvības pazīmēm".

Liepājas autobusu parka (LAP) valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns Kasjauns.lv atzina, ka tik tiešām nepiedodammais gadījums ir noticis un šoferis tiks sodīts:

"LAP vietējā reģionālajā maršruta Aizpute-Liepāja šoferis, veicot reisu 19. novembrī, izlēma neveikt reisu līdz Kuršu laukumam Liepājā, tā vietā izlaižot vienīgo pasažieri pieturā "Liepājas metalurgs". LAP ir noskaidrojis, kurš šoferis veica reisu un pieņēma šo lēmumu. LAP ir saņēmis šofera paskaidrojumu.

Jebkuri lietas blakus apstākļi – fakts, ka pēc attiecīgās pieturas autobusam nebūtu iespējas uzņemt citus pasažierus, pilsētas autobusa pienākšana pieturā uzreiz pēc vietējā reģionālā autobusa vai pasažieru skaits autobusā – nav ne mazākajā mērā attaisnojumi šofera rīcībai. Šoferis ir pārkāpis darba noteikumus un nav pienācīgi izpildījis darba uzdevumu. Katrs LAP reiss ir jāveic līdz galam un kvalitatīvi. LAP ir pieņēmis lēmumu šoferi par pārkāpumu disciplināri sodīt atbilstoši LAP procedūrai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

LAP vārdā atvainojos pasažierei. Šofera rīcība bija nepieņemama un pretrunā ar darba pienākumu atbildīgu un korektu izpildi Liepājas autobusu parkā. Izsaku personīgu pateicību Evitai Kristiānai Ceimeres kundzei, kas vērsa LAP uzmanību uz notikušo".

Ceimere Kasjauns.lv pastāstīja, ka arī viņa saņēmusi vēstuli no Krongorna par to, ka šoferis tiks sodīts, atvainošanos un pateicību, bet: "Tikai ko dod tāda vēstule, ja situācija nemainās, tādi gadījumi un vēstules bijušas neskaitāmas".