foto: Publicitātes foto
Sākas Ziemassvētku koncerti un festivāli, lielā Latvijas jubileja Valkā un intīms stāsts par sievieti: ko darīt 2. un 3. decembrī?
Aktieris Māris Bezmers aicina uz muzikālo pasaku visai ģimenei „Grinča Ziemassvētki”
Kultūra
2017. gada 2. decembris, 07:40

Sākas Ziemassvētku koncerti un festivāli, lielā Latvijas jubileja Valkā un intīms stāsts par sievieti: ko darīt 2. un 3. decembrī?

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Sācies lielais Ziemassvētku gaidīšanas laiks un tiek iedegtas lielās egles, sākas svētku tirdziņi, koncertzālēs un baznīcās notiek Adventa laika koncerti un uzvedumi, norisinās meistardarbnīcas, kurās tiek mācīts sagatavoties ziemas saulgriežiem – darināt rotājumus un dāvanas.

Kuldīgā iesācies ikgadējais ziemas festivāls „Notici brīnumam”, pa Latviju ceļojumu uzsāk jautrs stāsts par Grinča Ziemassvētkiem, dziesminieki rīko svētku koncerttūri pa galvaspilsētas baznīcām... un ne tikai. Aizmirsti nav arī Valsts svētki un Valkā plaši tiek atzīmēta Latviešu Pagaidu Nacionālās padomes simtgade. Ir arī citi pasākumi – Rīgā norisinās kinofestivāls „2ANNAS” un mākslas telpā var skatīt intīmu dejas izrādi par sievieti „Divotne”.

Tāpat Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt pirmo Latvijas-Japānas kopražojuma spēlfimu „Maģiskais kimono”, Ķīpsalā notiek Baltijas lielākā metālapstrādes un mašīnbūves izstāde „Tech Industry 2017”, „Ziemeļblāzmā” norisinās Augusta Dombrovska 9. starptautiskais jauno izpildītājmākslinieku konkurss vijolniekiem, altistiem un čellistiem, bet Dobelē sākas Sniegavīru saiets. Vēl:

Sestdien, 2. decembrī: Ziemassvētku labdarības tirdziņš Rīgas Rātsnamā, Mūzikas akadēmijas simfoniskā orķestra koncerts, LU Lielajā aula 20 gadu jubileju svinēs Rīgas Doma meiteņu koris, akcijā–ceļojumā „Austrumu ceļš” aicina Rīgas memoriālie muzeji. Toties Liepājas „Lielajā dzintarā” komponists Jānis Strazds aicina uz koncertu „Viss šonakt ātrāk rimis”, Madonā uz koncertu ielūdz Raimonds Pauls, Aizkrauklē pirmo Adventes sveci iedegs Fēliks Ķiģelis, Valmieras Kultūras centrā ceturtdaļgadsimta jubileju svinēs bigbends „Valmieras puikas”, „The Sounds Poets” uzstāsies Rēzeknes „Gorā”, grupa „Lata donga” koncertēs Cēšis, bet Ivo Fomins Talsos, Kaspars Zemītis Dikļu pilī un Jānis Lūsēns Dubultu luterāņu baznīcā.

Svētdien, 3. decembrī: VEF Kultūras pilī būs deju lieluzvedums „Dejā uz Latvijas simtgadi”, Rīgas Kongresu namā bērniem par prieku operetē lidos Karlsons, „The Sounds Poets” uzstāsies Valmierā, bet „Raxtu Raxti” Bauskā. Savukārt Ventspils „Jūras vārtos” norisināsies mūsdienu deju uzvedums „Baltais ziemas stāsts” un Lūznavas muiža pirmo Adventa koncertu sniegs grupa „Rūnas”.

Kā vienmēr, daudz aizraujoša arī mūsu izstāžu zālēs. Rīgā lielā Rudens vizuālās mākslas izstāde un abstraktās ainavas, Ogrē – pārsteidzošā Ilze Patmalniece, Daugavpilī – atmiņu keramika, bet Liepājā – Valters Uzticis Romās dārzā, bet interaktīvā vēju pilsēta muzeja dārzā. Kasjauns.lv piedāvā izvērstu Brīvdienu ceļvedi:

Nākamā lapa: 1. Valsts pamatakmens 100. dzimšanas dienas svinības Valkā