foto: Ekrānuzņēmums
Latviju valsts svētkos sveic arī Lietuvas radošās personības
Pazīstamā lietuviešu dziedātāja Liepa Mondeikaite sveic Latviju 99.gadadienā.
Sabiedrība
2017. gada 18. novembris, 20:13

Latviju valsts svētkos sveic arī Lietuvas radošās personības

LETA

Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienā sirsnīgu videoapsveikumu Latvijai un pateicības vārdus saviem draugiem latviešiem nosūtījušas trīs pazīstamas Lietuvas radošās personības.

Iesaistoties Lietuvas simtgades kampaņā "Ačiū" ("Paldies"), Latviju šādā veidā suminājuši dziedātāja Liepa Mondeikaite, diriģents Gintars Rinkevičs un fotomākslinieks Antans Sutkus.

Liepa Mondeikaite sūtījusi siltus sveicienus Latvijai un veltījusi pateicības vārdus "par brīnišķīgu sadarbību, mūziku, radošumu un bezgalīgu talantu" saviem draugiem dziedātājiem Baibai-Skurstenei-Serdjukei un Laurim Reinikam .

Diriģents Gintars Rinkevičs vērsies pie Latvijas Nacionālās operas, Nacionālā simfoniskā orķestra un Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķiem, ar kuriem viņu jau daudzu gadu garumā vieno radoša sadraudzība.

foto: Ekrānuzņēmums
Pazīstamā lietuviešu dziedātāja Liepa Mondeikaite sveic Latviju 99.gadadienā.

"Gribu sveikt jūs nacionālās neatkarības dienā, jo jūsu valsts un mana valsts ir brīvas, un tas nozīmē, ka arī mēs, cilvēki, varam justies brīvi. Paldies jums, ka mēs esam kopā un varam strādāt kopā!" viņš sacījis, uzrunājot kolēģus.

Latviju sveicis arī pasaulē pazīstamais lietuviešu fotomeistars Antans Sutkus.

"Mūs vieno nozīmīgas saites, mēs reizē esam atguvuši savu neatkarību un nedrīkstam arī aizmirst, ka esam vienīgās pasaulē palikušās baltu tautas," viņš uzsvēris, īpaši sveicot galerijas "Birkenfelds" īpašnieku Tomu Zvirbuli, kas savā galerijā rīko lietuviešu mākslinieku izstādes.

"Katrs brauciens uz Rīgu man ir kā īpaši svētki," atzinis mākslinieks.

Kā ziņots, Lietuva jau nosūtījusi Latvijai īpašu apsveikumu, kas latviešu valodā lasāms uz kompānijas "Eurolines" autobusu sāniem.

Viens šāds maršruta autobuss, kura sānu logus rotā vārdi "Priecīgu dzimšanas dienu, Latvija!" un Lietuvas valstiskuma atjaunošanas simtgades programmas logotips, Rīgas autoostā ieradās jau piektdien, bet vēl divi - sestdien.

Lietuvas valstiskuma atjaunošanas simtgades sekretariāta komanda turklāt bija sagatavojusi svētku pārsteigumu saviem Latvijas kolēģiem - pazīstamo lietuviešu nacionālo gardumu šakoti, milzīgu kēksam līdzīgu cepumu, kas tiek cepts zarota torņa formā ar dobu vidu.