foto: Ilmars Znotins
Jauna iespēja cilvēkiem ar īpašām vajadzībām  gūt ienākumus un piedalīties labdarībā
Kultūra
2017. gada 15. novembris, 17:37

Jauna iespēja cilvēkiem ar īpašām vajadzībām gūt ienākumus un piedalīties labdarībā

Karlīna Timofejeva

Borisa un Ināras Teterevu fonds atklāj jaunu labdarības programmu – “Iedod darbu ČAKLĀM ROKĀM”. Programma ir sadarbības platforma - cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kas apvienojušies biedrībās, ir iespēja radīt amatniecības darinājumus un gūt papildienākumus, savukārt citas bezpeļņas organizācijas ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu saņems tos bez maksas, lai bagātinātu savas ikdienas un svētku aktivitātes.

“Šī programma Baltijas reģionā ir unikāla. Tā sniedz iespēju sadarboties dažādām organizācijām – gan tām, kuras apvieno darinātājus, gan tām, kuras rūpējas par saņēmējiem. Fondam ilgstoši darbojoties ar visdažādākajām organizācijām, esam secinājuši, ka ir nepieciešams izveidot jēgpilnu sadarbības platformu, kura palīdzēs būt noderīgam gan lielam, gan mazam darbam,” stāsta Borisa un Ināras Teterevas fonda projektu vadītāja Evita Kirilova.

Labdarības programma "Iedod darbu ČAKLĀM ROKĀM"

gallery icon

Ja biedrība, nodibinājums vai reliģiska organizācija plāno rīkot labdarības aktivitātes, tā var izmantot programmas “Iedod darbu ČAKLĀM ROKĀM” iespējas. Organizācijai jāveic seši soļi:

1.    Jāatver ČAKLO ROKU KATALOGS, jāizvēlas sev interesējošās mantas un jāaizpilda PIETEIKUMA VEIDLAPA.
2.    Tajā organizācija norāda, ko, cik daudz un kādam labdarības mērķim vēlas pasūtīt.
3.    Veidlapa jānosūta uz e-pastu: caklasrokas@teterevufonds.lv.
4.    Borisa un Ināras Teterevu fonds caurskatīs pieteikumu, un pasūtīs mantu izgatavošanu, kas var ilgt līdz 6 nedēļām.
5.    Kad mantas būs izgatavotas, tās aizceļos pie organizācijas, kas tās pasūtīja.
6.    Jau pēc labdarības pasākuma norises organizācijai būs jāsniedz ĪSS PĀRSKATS PAR IZLIETOJUMU.

Savukārt, ja bezpeļņas organizācija, kuras paspārnē čakli darbojas rokdarbnieki un amatnieki ar īpašām vajadzībām, vēlēsies piedāvāt iekļaut mantas ČAKLO ROKU KATALOGĀ, to varēs izdarīt, jūtot pieteikumu uz e-pastu: caklasrokas@teterevufonds.lv.

Jaunās labdarības programmas atklāšanā piedalījās Bērnu un jauniešu biedrība “Cerību spārni”, kas savā paspārnē nodarbina cilvēkus ar invaliditāti, sniedzot viņiem iespējas izgatavot dažādus amatniecības un rokdarbu izstrādājumus, kā arī Talsu novada fonda un Alūksnes un Apes novadu fonda pārstāvji, kuri jau šobrīd savās labdarības aktivitātēs plāno izmantot biedrības “Cerību spārni” radītos darinājumus.