Mātei ar zīdaini Katrīnas dambī nolaupītais auto veiksmīgi atrasts. VIDEO
Jānis Veļičko veiksmīgi atguvis savu auto, kuru, piedraudot ar nazi, nolaupīja viņa sievai ar mazo bērniņu. Spēkrats bija pamests kādā pagalmā netālu no vietas, kur tas bija nolaupīs.
112
2016. gada 22. aprīlis, 12:11

Mātei ar zīdaini Katrīnas dambī nolaupītais auto veiksmīgi atrasts. VIDEO

Jauns.lv

Auto, kuru otrdienas pēcpusdienā Rīga, Katrīnas dambī 10 pie poliklīnikas „Via Una”, piedraudot ar nazi nolaupīja māmiņai ar nedēļu vecu zīdaini, ģimene ir atguvusi. Vieglā automašīna „Opel Astra” bija atstāta kādā pagalmā, netālu no vietas, kur tā tika nozagta.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka otrdien, 19. aprīļa, pēcpusdienā pie poliklīnikas ēkas Rīgā notika sirdi stindzinoša zādzība. Piedraudot ar nazi, laupītājs no automašīnas izdzina jauno māmiņu Inetu Veļičko. Viņai auto palika nedēļu vecs zīdainis, kuru mātei izdevās izraut no spēkrata brīdī, kad laupītājs brauca ārā no stāvvietas. Māte bija palikusi kopā ar mazo bērnu spēkratā laikā, kamēr viņas vīrs, diriģents Jānis Veļičko ar otru bērnu bija devies uz poliklīniku. Auto durvis nebija aizslēgtas un laupītājam izdevās tās atraut un izmest sievieti no auto, bet viņš nebija pamanījis, ka uz aizmugurējā sēdekļa ir zīdainis.

Veļičko Kasjauns.lv pastāstīja, ka laupītājs bijis apmēram 35 – 40 gadus vecs, augums – 1,80 m, īsiem matiem, runājis krievu valodā. Laupītājs pēdējā brīdī pamanījis, ka māte no auto cenšas izraut zīdaini. Tad viņš uzbrēcis: „Bistrej! Bistrej!”(„Ātrāk! Ātrāk!”) un tikko bērns bija izrauts no spēkrata uzņēmis ātrumu un aiztraucies Sarkandaugavas virzienā.

Vēlāk internetā tika izplatītas nolaupītā auto fotogrāfijas un lūgums atsaukties visiem, kuriem par šo gadījumu ir kas zināms. Policija uzsāka auto un laupītāja meklēšanu. Automašīnas īpašnieks vēstīja, ka tajā palicis daudz svarīgu lietu – bērnu sēdeklītis, dokumenti, mūzikas instruments, notis, dzīvokļa atslēgas un citas lietas.

Kad par drausmīgo laupīšanu trešdienas vakarā tika paziņots pa televīziju, auto īpašniekam piezvanījis kāds vērīgs skatītājs un pastāstīja, ka meklētais „opelītis” stāv kāda nama pagalmā – netālu no vietas, kur tas tika nolaupīts, vēsta LNT raidījums „Degpunktā”. Auto bija pamests ar visām atslēgām, nekas no tajā atstātajām lietām nebija nozagts. Veļičķo ģimene pēc diennakts atkal atguva savu spēkratu, sveiku un veselu. Tagad auto īpašnieks nolēmis savu spēkratu aprīkot ar papildus drošības sistēmām.

Laupītāju gan neizdevās aizturēt, bet policija auto salonā noņēmusi pirkstu nospiedumus un lietas izmeklēšana turpinās, tiek meklēts laupītājs, kuram pēc Krimināllikuma 176. panta 1. daļas par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods ar vai bez mantas konfiskācijas.

Atgūst nolaupīto spēkratu Kasjauns.lv/Foto: „Facebook”, ekrānuzņēmums no video/Video: LNT „Degpunktā”