Ķekavas putnu fabriku draudējis uzspridzināt saniknots darbinieks. VIDEO
Valsts policijai dažu stundu laikā izdevies aizturēt vīrieti, kurš draudēja uzspridzināt Ķekavas putnu fabriku. Viņu bija nokaitinājusi fabrikas priekšniecība.
112
2016. gada 22. aprīlis, 19:33

Ķekavas putnu fabriku draudējis uzspridzināt saniknots darbinieks. VIDEO

Jauns.lv

Valsts policija aizturējusi kādu 45 gadus vecu vīrieti, kurš trešdien, 20. aprīlī, draudēja uzspridzināt Ķekavas putnu fabriku. Izrādās, ka vīrietis bija šīs fabrikas darbinieks, kuru nokaitinājusi uzņēmuma vadība. Viņš iedzēris un paziņojis, ka uzspridzinās fabriku.

Darbinieks, kurš nav bijis mierā ar algas apmēru un darba apstākļiem sūdzējies par fabrikas vadību un niknumā paziņojis, ka fabriku uzspridzinās. Uzņēmuma vadība draudus uztvēra nopietni, no fabrikas evakuēja visus darbiniekus un izsauca pretterorisma vienību „Omega”.

Putnu fabrikas darbinieki LNT raidījumam „Degpunktā” pastāstīja, ka strādnieki var būt neapmierināti ar darba apstākļiem, bet tai pašā laikā arī uzsvēra, ka daudzi strādnieki neizceļas ar apzinīgumu. Viens no šādiem, tad arī, visdrīzāk, „uzpravījis dūšu” un paziņojis, ka uzņēmumu uzlaidīs gaisā. Vīra dūšā izteiktajiem draudiem nekāds reāls pamats nebija. Tā vietā pamatīgās nepatikšanās iekūlās pats draudu izteicējs – pret viņu uzsākts kriminālprocess par huligānismu.

Ķekavas putnu fabrikas valdes priekšsēdētājs Andriuss Pranckevičus pastāstīja: „Darbs tika apturēts, lai Valsts policija un atbildīgie drošības dienesti veiktu nepieciešamās pārbaudes. Tika apsekota administratīvā ēka, kautuve un pārējā ražotnes teritorija, bet nekādi drošības pārkāpumi pārbaužu laikā netika konstatēti.”

Jāpiebilst, ka Ķekavā aizturētais vīrietis nav vienīgais viltus spridzinātājs, kuru pēdējā laikā izdevies notvert policijai. Pagājušajā nedēļā no satiksmes autobusa Valmierā „nocēla” kādu 19 gadus vecu huligānu, kurš bija draudējis uzspridzināt Valmieras lielveikalu „Maxima” un Rīgas autoostu. Spridzināšanas draudu izteicējiem draud gadu ilgs cietumsods un iespaidīgs naudas sods.

Par viltus spridzināšanas draudiem Ķekavas purnu fabrikā sīkāk skatieties videosižetā.

Ķekavas viltus spridzinātāju nokaitinājis darba devējs

 


Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto, Vida Press/Video: LNT „Degpumktā”