Otto Ozols publiski apsūdz Ždanoku par darbībām pret Kataloniju
Politika
2017. gada 30. oktobris, 13:48

Otto Ozols publiski apsūdz Ždanoku par darbībām pret Kataloniju

Kasjauns.lv

"Pret Kataloniju ilgstoši tika veikts ļoti netīrs infokarš. Šī infokara paņēmienos tika izmantotas visnetīrākās propagandas lietas. Piemēram, Ždanokas kundze aizbrauca uz Kataloniju, sabildējās ar katalāņu deputātiem, kuri neko ļaunu nenojauta," publicists Otto Ozols apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Globuss", skaidrojot, kā Latvijas Krievu savienības līdere un Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka ietekmējusi katalāņu likteni. 

Ozols norādīja, ka pret Kataloniju tika vērsts informatīvais karš, kurā piedalījās arī Ždanoka: "Ždanokas kundze aizbrauca uz Kataloniju, sabildējās ar katalāņu deputātiem, kuri neko ļaunu nenojauta. Pēc tam šīs bildes tiek izmestas Spānijas medijos un Latvijā, un tiek bāzts acīs: "Re, Ždanoka arī ir kataloniete.""

Ozols ir pārliecināts, ka Spānija to izplānoja, lai diskreditētu katalāņu neatkarības centienus. Viņš uzskata, ka paši katalāņi šādu notikumu neatbalstīja, jo gan latvieši, gan katalāņi atceras, kāda bija Ždanokas nostāja, kad Latvija mēģināja atgūt neatkarību. 

"Protams, kārtīgs Latvijas patriots uzreiz satrūkstas un saka: "Ārprāts! Kāds sakars viņai ar to ir?" Ždanokas kundze bija labi zināma Latvijas neatkarības pretiniece, katalāņi to labi zina, un viņi viņu tur nemaz negribēja redzēt," uzskata Ozols. 

Raidījumā Ozols un Ždanoka iesaistījās kaismīgā diskusijā. Ždanoka aizstāvēja savu nostāju gan Katalonijas, gan Latvijas jautājumos. Ozols vien norādīja, ka viņam kā Katalonijas neatkarības atbalstītājam būs jātaisnojas par uzturēšanos Ždanokas sabiedrībā. "Nabaga katalāņi ir nelaimīgi, ka jūs tur aizbraucāt! Man tagad 100 gadus būs jātaisnojas, ka esmu ar jums pie viena galda sēdējis!" sašutis pauda Ozols. 

Cilvēki Barselonas ielās līksmo par Katalonijas neatkarības pasludināšanu

gallery icon

Simtiem tūkstoši cilvēku Barselonā pauž atbalstu Katalonijas vienotībai ar Spāniju

Gājiena dalībnieki nesa Spānijas un Eiropas Savienības karogus, milzīgu transparentu "Mēs visi esam Katalonija", kā arī skandēja "Viva Espana!" ("Lai ...

gallery icon