foto: LETA
Šovakar Kaņepes kultūras centrā - diskusija par kopdzīves likumu
Lesbiešu, geju, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" valdes priekšsēdētāja Kristīne Garina būs viena no diskusijas dalībniekiem.
2017. gada 30. oktobris, 09:47

Šovakar Kaņepes kultūras centrā - diskusija par kopdzīves likumu

Kasjauns.lv/LETA

Šodien plkst.19 Kaņepes Kultūras centrā notiks diskusija "Kopdzīve un/vai laulība?", kas saistīta ar šobrīd portālā "Manabalss.lv" iesniegto iniciatīvu par Kopdzīves likumu, informēja pasākumu rīkotāju pārstāve Sanita Rībena.

Portāla "Manabalss.lv" pārstāvis Jēkabs Ščipčinskis skaidroja, ka diskusiju centīsies veidot sabalansētu, to vadīs moderators un tajā piedalīsies četri runātāji. "Vēlamies aplūkot šo jautājumu no pēc iespējas vairāk skatupunktiem, tāpēc esam uzaicinājuši dažādu grupu un viedokļu pārstāvjus. Mūsu kā organizācijas attieksme pret tēmu ir neitrāla, šo principu saglabāsim visās diskusijās," piebilst Ščipčinskis.

Diskusiju "Kopdzīve un/vai laulība?" moderēs Artis Ozoliņš, tajā piedalīsies iniciatīvas autors Juris Pūce (LA), Siguldas katoļu draudzes prāvests Rihards Rasnacis, kustības "Īsta mīlestība gaida" lektors Ulvis Kravalis un organizācijas "Mozaīka" vadītāja Kristīne Garina.

Pēc Rībenas paustā, tā kā Kopdzīves likums dotu iespēju nelaulātiem pāriem juridiski nostiprināt savas attiecības un tiesības, diskusijā ir plānots aplūkot šādas pieejas plusus un mīnusus, piemēram, kādas sekas šāds likums atstātu uz ģimenes vērtībām. Kopdzīves likums arī viendzimuma pāriem dotu iespēju iegūt tādas pašas tiesības, kādas šobrīd pastāv laulātajiem, diskusijas dalībnieki vērtēs, vai tas ir atbalstāmi.

Šī ir tikai viena no diskusijām, kas paredzētas, lai rosinātu sabiedrību diskutēt par aktuālām un sabiedrībai nozīmīgām tēmām. Kaņepes Kultūras centrs kopā ar iniciatīvu portālu "Manabalss.lv" ar šodienas diskusiju sāk ciklu "Manabalss diskutē".