Kučinskis sola konceptuālu atbalstu Šadurska jaunajam pedagogu atalgojuma modelim
Premjerministrs Māris Kučinskis sola konceptuālu atbalstu Šadurska jaunajam pedagogu atalgojuma modelim.
Politika
2016. gada 25. aprīlis, 17:37

Kučinskis sola konceptuālu atbalstu Šadurska jaunajam pedagogu atalgojuma modelim

Jauns.lv

Jārunā vēl par precizējumiem, precīziem cipariem un citām lietām, bet konceptuāli jaunais pedagogu atalgojuma modelis ir atbalstāms, šodien žurnālistiem pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc koalīcijas padomes sēdes Kučinskis uzsvēra, ka pagaidām vēl nav redzējis izglītības ministra Kārļa Šadurska ("Vienotība") piedāvājumu, jo viņš vispirms šo modeli prezentējis sociālajiem partneriem, bet "process ir aizsācies" un konceptuāli viņš atbalsta. "Protams, runa ir arī par precizējumiem, cipariem un reformām," sacīja Kučinskis.

"Bez algu jautājuma ir svarīgs arī skolu tīkla jautājums un bez drošības sajūtas, ka būs atalgojuma palielinājums, neko nevarēs pasākt," uzsvēra ministru prezidents. Viņam piekrita "Vienotības" pārstāvis Edvards Smiltēns, kurš uzsvēra, ka ja finansējums netiks piešķirts, tad būs neiespējami īstenot šo piedāvājumu, ar kuru klajā nācis Šadurskis.

Kučinskis arī norādīja, ka attiecībā uz augstāko izglītību šobrīd tiek strādāts pie rīcības plāna, jo esot pierādījies, ka nozarē vēl esot resursi, kurus nepieciešams efektīvāk izmantot.

Šadurskis pirmdien nāca klajā ar izstrādātu jaunu pedagogu atalgojuma modeli, kas paredz, ka minimālais pedagogu atalgojums no šā gada 1.septembra palielināsies no 420 eiro līdz 680 eiro jeb par 62% mēnesī. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) informējusi, ka no 1.septembra līdz gada beigām, papildus jau esošajai pedagogu atalgojuma valsts mērķdotācijai 304 miljonu apmērā būs nepieciešami vēl deviņi miljoni eiro, kas pilnam gadam veido papildu 27 miljonus eiro.

Tāpat IZM pauž, ka pedagogu atalgojuma modeļa sagatavošanā ir iestrādāti arī priekšlikumi, kuri izteikti sarunās ar sociālajiem un dialoga partneriem.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA