foto: Ekrānuzņēmums
Daugavpils mēra padomniece skaidro pikanto bilžu lietu: "Vajadzētu uzņemt jaunus foto!"
Daugavpils mēra Riharda Eigima jaunā komunikācijas padomniece Olga Petkeviča pirms 14 gadiem fotografējusies visnotaļ atklātā erotiskā fotosesijā.
Sabiedrība
2017. gada 28. septembris, 15:15

Daugavpils mēra padomniece skaidro pikanto bilžu lietu: "Vajadzētu uzņemt jaunus foto!"

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Par nesen ievēlētā Daugavpils mēra Riharda Eigima padomnieci kļuvusi kādreiz erotiskā izdevuma „Metart” modele Olga Petkeviča. Tas izraisījis viedokļu vētru Latvijas otrajā lielākajā pilsētā – vai par Daugavpils mēra padomnieci var būt meitene ar tik „atkailinātu” morāli?

Tiesa gan, pašreiz Petkeviča vairs nav erotisko izdevumu fotomodele, viņa tagad strādā Daugavpils televīzijā „Dautkom” un raksta vietējam laikrakstam „Seičas”. Tomēr pirms 14 gadiem „Metart” publicētā fotosesija ar Daugavpils meiteni Olia (Petkevičas pseidonīms) interneta vietnē Thenude.eu nu kļuvusi par vienu no populārākajām interneta vietnēm, ko tagad apskata iedzīvotāji visā valstī. Tajā Petkeviča atkailinājusies visā krāšņumā – neslēpjot savas visintīmākās ķermeņa daļas.

„Tas nebija sekss par naudu!”

Pati Petkeviča atzīst, ka viņa tik tiešām bildējusies erotiskajā fotosesijā un nesaskata tajā neko nosodošu, drīzāk gan apvainojusies uz tiem, kuri nu šo „skeletu skapī” izvilkuši atklātībā. Viņa savā „Facebook” profilā raksta (tulkojumā no krievu valodas):

„Nu ko, kaķēni, visi izteikušies? Par to, cik es nopelnu un kādi ir mani morāles principi? Jūsu niknie komentāri ļoti labi parāda jūsu būtību. Tie, kuri mani pazīst, zina, ka viss ir tieši otrādi”.

„Īīīī’, kad vairs nav ar ko piesegties, parādās Oļas kailfoto. Tā ir žanra klasika. Meklējiet visas valsts internetā! Es kārtējo reizi paskatījos, papriecājos. Vajadzētu jaunus foto uzņemt, jo pašreiz esmu labākā formā”.

Komentējot internetā parādījušos informāciju par kailfoto sesiju, Petkeviča atzinusi, ka bijusi gatava šādam pavērsienam, jo cilvēki esot pietiekami prognozējami: „Bildes tapušas pirms 14 gadiem, sadarbojoties ar populāru Rīgas fotogrāfu Arkādiju Gluhihu. Tā bija mana pašas izvēle, šis projekts man šķita interesants, neko vulgāru es šeit nesaskatu, tas nebija sekss par naudu un man par šīm fotogrāfijām nav kauns”.

„No sevis izbēgt nevar”

Kāds daugavpilietis portālam Pietiek.com sašutumā par jauno Daugavpils mēra padomnieci raksta: „Šis fakts pats par sevi nebūtu lielas uzmanības vērts, ja vien pa Daugavpili, domi tai skaitā, jau neklejotu jaunās padomnieces „vizītkarte”, ko, saprātīgi vērojot no malas, tomēr ir grūti savienot ar amatu publiskā - valsts pārvaldei piederīgā iestādē.

Respektējot katras personas tiesības uz privāto dzīvi, tostarp tiesības lemt, kad un kā eksponēt savu ķermeni, tomēr rodas jautājums: vai šāda persona, kuras aizrautība ir sava kailuma eksponēšana tīmeklī, ir vispiemērotākā izvēle amatam, lai mēram dotu padomus sabiedrisko attiecību jomā?

Pie tā pieder arī katras iestādes autoritāte, prestižs un tēls, ko veido ikkatrs pašvaldības darbinieks ar savu rīcību gan darba, gan brīvajā laikā. Nenoliedzami, meitenei ir dotumi un tiesības bildēties, kad un kur viņa vēlas, taču, ieņemot publisku amatu, jāapzinās, ka no sevis aizbēgt nevar”.

Interešu konfliktu nesaredz

Pats Daugavpils mērs Eigims uzsvēris tas, ka šie kailfoto nav tapuši, Petkevičai pildot viņa preses padomnieces pienākumus, un tādēļ tie nevarētu būt šķērslis viņas darbam pašvaldībā. „Cita lieta būtu, ja šīs fotogrāfijas būtu tapušas pēc Petkevičas pieņemšanas darbā, bet tās ir tapušas pagātnē. Un mani interesē ne tik daudz fotogrāfijas, bet gan tas, kā padomniece tiks galā ar savu darba pienākumu izpildi,” skaidroja Eigims.

Tāpat Daugavpilī arī uzjundījušas diskusijas par to, cik ētiski ir vienlaikus ir strādāt divos amatos – rūpēties par Daugavpils mēra imidžu un turpināt strādāt „Dautkom” televīzijā. Arī šajā aspektā Petkeviča, kura domē pelnīs 1250 eiro mēnesī, arī neredz nekādas problēmas.

Petkeviča portālam Gorod.lv sacījusi: „Pārkāpumus neredzu. Uzskatu, ka varu apvienot divus pienākumus. Es vienkārši došu padomus, izejot no tā, ko esmu ieguvusi savā desmit gadu ilgajā darba pieredzē. Šai ziņā nesaskatu nekādu konfliktu. Redzu, ka pašreizējam mēram ir lielas komunikācijas problēmas, kā viņš sabiedrībai nodod ziņas par to, ko viņš dara. Tāpēc nolēmu viņam palīdzēt”

Petkeviča pauda:  „Man tā ir pirmā šāda veida pieredze un nekādu interešu konfliktu es šeit neredzu. Ja ar kaut ko nespēšu tikt galā, pieņemšu attiecīgu lēmumu. Avīzē rakstu ne tikai par pašvaldību, bet arī par citām jomām. Turklāt avīzē ir redaktors un sava politika, kuru tā realizē, bet es esmu tikai darba izpildītāja”. Tomēr Petkeviča pieļāva, ka viņas slodze avīzē varētu samazināties, jo daudz laika būs jāvelta padomnieces pienākumiem.

Savukārt Daugavpils mērs Eigims norādījis: „Apstiprinot Petkeviču padomnieces amatā, likums nav pārkāpts. Es zinu daudzus žurnālistus arī citās pašvaldībās, piemēram, Rīgā un Jelgavā, kas veiksmīgi savieno amatus. Neredzu šeit arī nekādus morālus šķēršļus, viss būs atkarīgs no tā, kā Petkeviča pildīs padomnieces amata pienākumus. Ja viņa strādās slikti, līgums tikt lauzts”.