foto: no privātā arhīva
Ulme izdod grāmatā pirms 40 gadiem sacerēto pasaku
Žurnāliste Una Ulme ar tēvu dzejnieku Arvīdu Ulmi priecājas, ka beidzot klajā nākusi tēta grāmata „Pasaka par Atslēdziņu”, kas sacerēta, kad Unai bija tikai pieci gadiņi. Grāmata dienasgaismu ieraudzījusi kopā ar Haralda Sīmaņa mūzikas CD.
Kultūra
2017. gada 18. septembris, 14:10

Ulme izdod grāmatā pirms 40 gadiem sacerēto pasaku

Kasjauns.lv

Žurnāliste Una Ulme ar aizkustinājumu sagaidījusi klajā nākšanu grāmatai „Pasaka par Atslēdziņu”, ko kā piecgadīgai meitenei pirms 40 gadiem viņai 53 pantiņos sarakstīja tētis - dzejnieks un vides aktīvists Arvīds Ulme.

Arvīda Ulmes meitai veltītās grāmatas „Pasaka par Atslēdziņu” prezentācija

Arvīda Ulmes meitai Unai veltītās grāmatas „Pasaka par Atslēdziņu” prezentācija Jāņa Akuratera muzejā 2017. gada septembrī.

gallery icon

Grāmatas prezentācija norisinājās Jāņa Akuratera muzejā, un Arvīda Ulmes aicinātie viesi bija pirmie, kas vēsturiskajā ēkā varēja pabaudīt atmosfēru pēc nupat pabeigtajiem rekonstrukcijas darbiem. Tādējādi ar „Pasaku par Atslēdziņu” tika atslēgts arī Latvijā ievērojamā dzejnieka, rakstnieka un politiķa muzejs.

Dzejnieks Arvīds Ulme klātesošajiem pastāstīja, ka „Pasaku par Atslēdziņu” sacerējis pirms 40 gadiem savai mazajai meitiņai Unai, kura tolaik bija piecus gadus veca. Meitene ar aizrautību klausījusies, kā tēvs viņai lasa priekšā, bet pēc laika jau pati deklamējusi no galvas visus 53 pantiņus. Prezentācijā „Pasaku par Atslēdziņu” viesiem lasīja Latvijas Nacionālā teātra aktrise Zane Jančevska, un ar muzikālu priekšnesumu uzstājās dziesminieks Haralds Sīmanis. Pasākuma viesu vidū bija arī Unas mamma Guna ar dzīvesbiedru, slaveno puķu selekcionāru Jāni Rukšānu, gan Unas draudzenes aktrise Zane Vaļicka, Svetlana Loeva un uzņēmēja komunikācijas speciāliste Iveta Balode.

foto: Publicitātes foto
Nule atvērtajā Jāņa Akuratera muzejā ar jaunās bērnu grāmatas priekšlasījumu uzstājās aktrise Zane Jančevska, savukārt par prezentācijas muzikālo noskaņu gādāja dziesminieks Haralds Sīmanis.

Pazīstamā žurnāliste Una Ulme atklāja, ka viņas pasaciņas izdošana grāmatā ir aizkustinošs un skaists notikums. „Ir liels prieks, ka beidzot izdevās realizēt šo mūsu ģimenes mūža projektu. Tā nu gaidīšana ir beigusies un grāmatiņa, kuru tētis man uzrakstīja, kad biju piecus gadus veca, nu kopā ar Haralda Sīmaņa mūzikas CD ieraudzījusi dienas gaismu. Te ir viss - laimīga bērnība, nevēlami precinieki, cīņa ar pūķi un īsta mīlestība. Tā teikt - īsts bērnu trilleris, kas papildinājumā ar Haralda mūziku neatstās vienaldzīgus ne mazos, ne arī lielos lasītājus!” teic Una, kurai tēva veltīto grāmatu jo sevišķi krāšņu grāmatu dara mākslinieces Anitas Jansones-Zirnītes ilustrācijas.