foto: Egons Zīverts/liepajniekiem.lv
Par naudu, ko cilvēki ziedoja mazā Ivana bērēm, Viktors nopirka telefonu un apmaksāja komunālos rēķinus
Ziedojumu vācējs, kurš lūdza ziedojumus mazā Ivana Berladina nāvei, it kā nejauši 375 eiro no saziedotās naudas iztērējis jauna mobilā tālruņa iegādei un komunālo rēķinu apmaksai. Tagad nesmukums labots, bet mieles palikušas.
112
2017. gada 19. septembris, 05:58

Par naudu, ko cilvēki ziedoja mazā Ivana bērēm, Viktors nopirka telefonu un apmaksāja komunālos rēķinus

Kasjauns.lv

Šovasar Liepājā pazudušā un pēc ilgstošiem meklēšanas pasākumiem atrastā Ivana Berladina bērēm savāktā nauda tērēta jauna mobilā telefona iegādei un komunālo rēķinu apmaksai. Kopumā ziedojumu vācējs Viktors šiem mērķiem iztērējis 375 eiro, kuri nu gan atdoti atpakaļ ziedotājiem.

Viktors Liepajniekiem.lv taisnojies, ka savākto naudu iztērējis nejauši, sajaucot bankas kontus.

Nesen kļuvis zināms par kādu ārkārtīgi nepatīkamu starpgadījumu Liepājā pazudušā mazā piecgadīgā Ivana lietā. Ņemot vērā, ka mazā Ivana ģimene nav no nodrošinātākajām, brīvprātīgie nolēma vākt ziedojumus pienācīgai bērna apglabāšanai.

Ar Liepājniekiem.lv sazinājās kāds lasītājs, kurš pastāstīja par nelāgu situāciju, kas izveidojusies, vācot ziedojumus Ivana izvadīšanai. Izrādās, ka cilvēks, kurš uzņēmies ziedojumu vākšanu, saziedotos līdzekļus tērējis personiskām vajadzībām. Cilvēki bijuši atsaucīgi, ziedotas summas bija no viena līdz pat 200 eiro – kopā ap 2000 eiro.

foto: Egons Zīverts/liepajniekiem.lv
Ziedojumu vācējs, kurš lūdza ziedojumus mazā Ivana Berladina nāvei, it kā nejauši 375 eiro no saziedotās naudas iztērējis jauna mobilā tālruņa iegādei un komunālo rēķinu apmaksai. Tagad nesmukums labots, bet mieles palikušas.

Liepājas aktīvo brīvprātīgo meklētāju grupas „LBG.lv” pārstāvis Voldemārs Linde sarunā ar portālu norādīja, ka tad, kad meklētāji saņēma informāciju, ka ģimene pēc pašvaldības finansiālā atbalsta saņemšanas atteikusies no brīvprātīgo ziedotāju naudas, ziedojumu vākšana apturēta un savākto naudu sāka dot atpakaļ ziedotājiem. „To, cik līdzekļu tobrīd bija kontā, zināja tikai persona, kurai bija uzticēta ziedojumu vākšana. Mēs viņam uzticējāmies. Taču tad nācās dzirdēt, ka kāds ziedojumu saņēmis atpakaļ, bet kāds – ne,” stāsta Linde.

Tad brīvprātīgie meklētāji kļuvuši tramīgi. Iegūstot informāciju par ziedotās naudas apriti, atklājies, ka persona, kurai uzticēta ziedojumu vākšana zēna bērēm saziedotos līdzekļus tērējusi savām vajadzībām - apmaksājis komunālo pakalpojumu rēķinus un iegādājies jaunu telefonu. Šiem mērķiem iztērēti 375 eiro.

Tiesa, ziedojumu vācējs gan apgalvojis, ka sajaucis kontus un solīja naudu ziedotājiem atdot. Nauda esot iztērēta nejauši. „Mums Viktors skaidroja, ka sajaucis kontus. Un solījās divu dienu laikā naudu atdot visiem ziedotājiem”, Liepajniekiem.lv stāstīja Linde. Divu dienu laikā gan tas neesot noticis, taču nedēļas laikā nesmukums esot ticis novērsts.

To, ka sajaucis kontus, vīrietis stāsta arī Liepājniekiem.lv: „Neviens cits negribēja uzņemties ziedojumu vākšanu. Es šim mērķim atvēru speciālu kontu. No tā mazliet naudas iztērēju, jo, veicot maksājumus mobilajā bankā, sajaucu kontus – cipari kontos līdzīgi. Tagad esmu norēķinājies ar pilnīgi visiem. Man ir čeki un izdrukas. Kontā arī var redzēt visus darījumus. Tos uzrādīju arī policijai, kur rakstīju paskaidrojumu”.

Kaut problēma atrisināta, Linde neslēpj skumjas: „Mēs, tik daudzi, darot labu darbu, šim cilvēkam uzticējāmies, bet viņš nu staigā apkārt un klāsta, ka viņu apvaino”.

11. jūlija vakars pie Ivana Berladina dzīvesvietas Liepājā

Pieminot mirušo puisēnu, pie viņa dzīvesvietas pulcējas cilvēki, noliekot svecītes.

gallery icon

Mazā Ivana guldīšana zemes klēpī

Atvadas no 5 gadus vecā Ivana Berladina Garnizona kapsētā.

gallery icon

Vieta, kur atrada mirušā Ivana ķermeni

Gan pie mirušā puisēna mājas Pāvilostas ielā 1, gan meža brikšņos Dubešos, kur zēna līķi atrada, cilvēki turpina nolikt ziedus ...

gallery icon

Katedrālē Karostā cilvēki klusu piemin mirušo Ivanu

Trešdien Karostas Svētā Nikolaja jūras katedrālē notika aizlūgums par piecus gadus veco Ivanu Berladinu.

gallery icon

Kā Dubeņu mežā mazo Ivanu meklēja

Organizācija Bezvēsts.lv publiskojusi fotogaleriju, kā mazais Ivans Berladins tika meklēts mežā Dubeņos, kur zēnu arī atrada - diemžēl mirušu.

gallery icon

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka šī gada 1. Jūlijā Ivans izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, un pazuda. Desmit dienas viņu bez rezultātiem viņu meklēja 4000 cilvēku, līdz pēc desmit dienām viņš tika atrasts miris Grobiņas novada Dubeņos meža masīva brikšņos. Puika viens pats, visticamāk, sajaucot pieturvietas, aizbraucis ar autobusu Grobiņas virzienā un vairs nevarēja atrast ceļu atpakaļ. Viņš mežā nosala.