Nākamnedēļ sāksies "VEF" kultūras nama remonts
Nākamnedēļ uzsāks "VEF" kultūras pils ēkas rekonstrukciju.
Runā Rīga
2016. gada 29. aprīlis, 20:48

Nākamnedēļ sāksies "VEF" kultūras nama remonts

Jauns.lv

Uzsāks "VEF" kultūras pils ēkas rekonstrukciju, informēja Rīgas domē.

Svinīgā ceremonijā pirmdien, 2.maijā, tiks nodotas "VEF" kultūras pils ēkas atslēgas būvniekiem uz rekonstrukcijas laiku. Ceremonijā piedalīsies Kultūras ministre Dace Melbārde, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Pasākumā piedalīsies arī Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis, būvfirmas "VELVE" valdes priekšsēdētājs Ainārs Leitēns un kultūras pils "VEF" vadītāja Ženija Katkovska kopā ar radošajiem pils kolektīviem - tautas deju ansambli "Zelta sietiņš", senioru deju kolektīvu "Sendancis" un sieviešu kori "Daugavas vanadzes".

"VEF" Kultūras pils kā kultūras centrs darbību sāka 1960.gada 1.martā un ir lielākā Latvijas kultūras iestāde ar vairāk nekā 50 mākslinieciskajiem kolektīviem, studijām un interešu klubiem, kuros darbojas ap 3000 cilvēku - gan pirmsskolas vecuma bērni, gan pusaudži un jaunieši, gan vidējās un vecākās paaudzes rīdzinieki. 2009.gadā "VEF" Kultūras pils ieguva valsts aizsargājama arhitektūras pieminekļa statusu un tagad tiks uzsākta ilgi gaidītā ēkas rekonstrukcija. Būvniecības darbi objektā varētu ilgt pusotru gadu un tos plānots pabeigt 2017.gadā.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA