KNAB nāk klajā ar sociālu kampaņu pret korupciju
KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.
Sabiedrība
2016. gada 2. maijs, 10:01

KNAB nāk klajā ar sociālu kampaņu pret korupciju

Jauns.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šodien uzsāks sociālo kampaņu "Korupcijai nav nākotnes", informēja KNAB galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Laura Dūša.

KNAB izveidojis plakātus, kuros redzams luksofors, kurā degošā sarkanā krāsa simbolizē prettiesisko jeb nepareizo izvēli, zaļā krāsa - likumīgo un taisnīgo izvēli, savukārt dzeltenā krāsa - izšķiršanos starp nepareizo un pareizo izvēli.

Sociālās kampaņas mērķis ir aicināt sabiedrību nepieļaut koruptīvas darbības un koruptīvu lēmumu pieņemšanu ikvienā dzīves jomā. Ikviena valsts vai pašvaldības apmaksāta darbinieka pienākums ir kvalitatīvi un efektīvi veikt savu darbu, nepieprasot un nepieņemot par to papildu maksājumu, prettiesisku labumu vai "kukuli", norāda KNAB.

Plakāti tiks izvietoti korupcijas riskam īpaši pakļautajās institūcijās, kuras identificētas KNAB pārbaužu un sociālo aptauju rezultātā, kā arī citur. Vides reklāma būs redzama Rīgā un Latvijas reģionos, kā arī uz starppilsētu autobusiem.

Ņemot vērā, ka KNAB 2016.gadā pastiprinātu uzmanību pievērš ar korupciju saistītu jautājumu risināšanai uzņēmējdarbībā, sociālās kampaņas reklāmas baneri tiks izvietoti arī portālos www.db.lv un www.rus.db.lv. Savukārt skolēni, skolotāji un viņu vecāki tiks uzrunāti skolvadības sistēmā www.e-klase.lv. Tāpat KNAB sociālās kampaņas plakāts būs redzams, izmantojot "Lattelecom" WiFi punktus visā Latvijā.

Sociāla kampaņa ilgs visa šī gada garumā, kad vēl papildus tiks organizēti arī citi izglītojošie un sabiedrību informējošie pasākumi.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA

Tēmas