Sods par suņa ķepu un purniņa aizlīmēšanu ar skoču bērna klātbūtnē - 7 eiro
Saimnieki pieļāvuši dzīvnieku labturības prasību pārkāpumus nevis tādēļ, lai apzināti darītu pāri dzīvniekam, bet gan savas nezināšanas dēļ.
112
2016. gada 3. maijs, 17:42

Sods par suņa ķepu un purniņa aizlīmēšanu ar skoču bērna klātbūtnē - 7 eiro

Jauns.lv

Pārtikas veterinārais dienests (PVD) suņa īpašniecei, kas Vecmīlgrāvī ar līmlenti sasēja suņa ķepas un purniņu, lai apgrieztu viņam spalvu, piemērojusi naudassodu septiņu eiro apmērā, informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Meistere sacīja, ka, izmeklējot administratīvā pārkāpuma lietu, apzināta cietsirdīga izturēšanās pret suni netika konstatēta. "Saimnieki pieļāvuši dzīvnieku labturības prasību pārkāpumus nevis tādēļ, lai apzināti darītu pāri dzīvniekam, bet gan savas nezināšanas dēļ," soda apmēru skaidro Meistere.

PVD uzklausīja lietā iesaistīto personu, kura paskaidroja notikušo no sava skatu punkta un teica, ka nožēlo notikušo. "Ņemot vērā visu iepriekš minēto, PVD piemērotais naudas sods ir neliels – septiņi eiro - un tam ir drīzāk audzinošs raksturs," sacīja PVD pārstāve.

Notikums izsauca rezonansi sociālajos tīklos. Aģentūra BNS jau ziņoja, ka izsaukums uz Vecmīlgrāvi saņemts 16.aprīlī. Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbiniekiem apsekojot teritoriju pie meža, pamanīta aculiecinieces raksturotā ģimene un suns, kurš bija mierīgs un varēja elpot. Suņa saimniece paskaidrojusi, ka sasējusi suni, lai tas būtu mierīgs un varētu nogriezt spalvu.

RPP pārstāve Lāsma Zemene aģentūrai BNS iepriekš sacīja, ka RPP pret suņa saimnieci ierosināja administratīvo lietu par labturības noteikumu pārkāpšanu, bet Valsts policijā tika sākta administratīvā lieta par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Abas lietas pēcāk tika nosūtītas PVD.

BNS/Foto: Facebook.com