foto: Zane Bitere/LETA
Purvciemā policisti dzīvoklī atrod divus nepieskatītus bērnus, jo māte aizrāvusies ar ballītēm
1990.gadā dzimusī bērnu māte uz policijas telefona zvaniem neatbildēja.
112
2017. gada 21. augusts, 14:09

Purvciemā policisti dzīvoklī atrod divus nepieskatītus bērnus, jo māte aizrāvusies ar ballītēm

LETA

Valsts policija (VP) Purvciemā pagājušās nedēļas nogalē atradusi divus nepieskatītus bērnus, informēja VP.

Pagājušā sestdienā policija saņēma informāciju no Purvciema iedzīvotājiem par to, ka kādā daudzdzīvokļu namā, iespējams, vieni paši atstāti divi mazi bērni.

Ņemot vērā, ka sešus gadus vecais puika un četrus gadus vecā meitene policistus dzīvoklī neielaida, tika izsaukti ugunsdzēsēji, lai atvērtu durvis. Tobrīd bērni pavadīja laiku pie planšetdatora un nezināja teikt, kad māte devusies prom - šajā pašā vai iepriekšējā dienā. Abi bērni bija veseli un paēduši, taču dzīvoklī valdīja nekārtība un netīrība.

1990.gadā dzimusī bērnu māte uz policijas telefona zvaniem neatbildēja. Ņemot vērā, ka māte audzina abas atvases viena, policisti sazinājās ar bērnu vecmāmiņu. Sieviete piekrita mazbērnus pieskatīt, tāpēc policisti nogādāja bērnus pie viņas.

Bērna māte iepriekš nav nonākusi policistu redzeslokā. Vietējie iedzīvotāji pastāstījuši, ka pēdējā laikā sieviete aizrāvusies ar ballīšu apmeklēšanu un alkohola lietošanu, bieži bērnus atstājot dzīvoklī vienus.

Par notikušo sākta administratīvā lietvedība par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu. Tāpat par notikušo informēta bāriņtiesa un sociālais dienests.

Vēlāk policija saņēma informāciju, ka sestdienas pēcpusdienā sieviete atgriezusies mājās un sazinājusies ar savu māti. Šobrīd tiek skaidrots, kur sieviete atradusies visu šo laiku.