foto: Shutterstock
Vīrietis un sieviete nonākuši slimnīcā pēc kukaiņu kodumiem mutē
Kopumā mediķu palīdzība bijusi nepieciešama pieciem kukaiņu sadzeltiem cilvēkiem.
112
2017. gada 19. augusts, 10:39

Vīrietis un sieviete nonākuši slimnīcā pēc kukaiņu kodumiem mutē

LETA

Aizvadītajā diennaktī mediķi snieguši palīdzību vīrietim un sievietei, kurus mutē sadzēluši kukaiņi, kā rezultātā sākusies alerģiska reakcija, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Kopumā mediķu palīdzība bijusi nepieciešama pieciem kukaiņu sadzeltiem cilvēkiem. Divos gadījumos kukaiņi cietušo mutēs nonākuši ar dzēriena vai ēdiena starpniecību.

Viens negadījums noticis Rīgas reģionā, kad kāds 34 gadus vecs vīrietis iedzēra dzērienu, kurā bija iekritusi bite. Kukainis iedzēla vīrietim mēlē, kā rezultātā sākusies alerģiska reakcija.

Savukārt otrs negadījums noticis Latgalē, kur kāda 27 gadus veca sieviete apēdusi šašliku, uz kura bija uzlidojusi lapsene. Kukainis iekodis sievietei mutē un pēc tam cietušajai sākusies alerģiska reakcija.

NMPD pārstāve aicina cilvēkus, ēdot vai dzerot, būt uzmanīgiem. Ja gadījumā noticis negadījums, līdz mediķu ierašanās brīdim cietušajam ieteicams sūkāt ledus gabalu, ēst saldējumu vai dzert aukstu ūdeni.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1198 izsaukumu, no tiem 242 bija saistīti ar dažāda rakstura traumām.