foto: Sputnik
Šmigas bode kultūras namā - tā attīstību redzot Bauskas pusē
Alkohola veikalam piedāvā telpas kultūras centrā, vēsta Latvijas Televīzija.
Novadu ziņas
2017. gada 17. augusts, 22:29

Šmigas bode kultūras namā - tā attīstību redzot Bauskas pusē

Kasjauns.lv

Bauskas novada Grenctāles iedzīvotājus pārsteigusi pašvaldības rīcība. Tā par iespējamo vietu tirdzniecības ķēdes “Super Alko” nākamajam veikalam piedāvā vietējo kultūras centru. Novada domes priekšsēdētājs Latvijas Televīzijai gan sacīja, ka runas par šādu ieceri ir pārspīlētas, vienlaikus uzsverot – ēka ir sliktā stāvoklī un jāpiesaista investīcijas, lai to savestu kārtībā.

Par to ceturtdienas vakarā vēstīja LTV "Panorāma". 

Pēc alkohola cenu celšanās Lietuvā - paaugstinājums īpaši skāris alu - Bauskas puse pošas attīstīties līdzīgi kā Latvijas ziemeļu daļa, kur jau labu laiku igauņi un somi brauc pēc lētāka alkohola. Tur lielākoties biznesā saimnieko tīkls "Alko outlet".

Tukšas telpas Lietuvas pierobežā nu meklē Igaunijas alkohola tirdzniecības tīkls "Super Alko", un Grenctālē piedāvātas telpas... kultūras centrā. Par to trauksmi cēluši vietējie iedzīvotāji, kuri par šiem plāniem uzzinājuši faktiski paslepus. 

Brunavas kultūras dzīves kūrētāja Jurgita Červinska sarunā ar Latvijas Televīziju pauda, ka par šādu lietu uzzinājusi no vietējiem ļaudīm un viņas rīcībā nav informācijas par novada domes plāniem centrā atvērt alkohola bodi. Červinska cer, ka veselais saprāts tomēr uzvarēs.

Vairāk par radušos situāciju Bauskas pusē skaties Anetes Bērtules sagatavotajā sižetā:

Tēmas