Aktieri ar uzvedumu "Es esmu" vēlas atbalstīt Latvijas teātra vecmeistarus
Dažādas aktieru paaudzes no visas Latvijas teātriem uz vienas skatuves tiekas vien reizi gadā.
Kultūra
2016. gada 5. maijs, 13:15

Aktieri ar uzvedumu "Es esmu" vēlas atbalstīt Latvijas teātra vecmeistarus

Jauns.lv

30.maijā mūzikas namā "Daile" būs skatāms Latvijas teātra aktieru uzvedums "Es esmu", kurā uz skatuves tiksies vecākās paaudzes un mūsdienu tautā mīlētie aktieri, lai atbalstītu Latvijas teātra vecmeistarus, informēja uzveduma pārstāve un fonda "Rampa" valdes locekle Zane Dombrovska.

Uzvedums būs skatāms plkst.19, bet uzreiz pēc tā notiks izsole, kur varēs iegādāties ar teātri saistītas atmiņu lietas, ko personīgi sagādās Latvijas teātru pārstāvji - aktieri, režisori un citi. Visi ienākumi tiks novirzīti teātru senioru sociālā stāvokļa un veselības uzlabošanai.

Uzveduma režisores Ineses Mičules vadībā uz vienas skatuves tiksies vēl nebijis aktieru ansamblis - Juris Strenga un Olga Dreģe no Dailes teātra, Anta Krūmiņa no Latvijas Jaunatnes teātra, Rasma Garne no Latvijas Nacionālā teātra un citi teātra vecmeistari.

"Dažādas aktieru paaudzes no visas Latvijas teātriem uz vienas skatuves tiekas vien reizi gadā. Latviešu teātra dzimšanas dienas priekšvakarā uzvedums "Es esmu" teātra mīļiem ir kā saldēdiens, kas reizē aicina gan kavēties skaistās atmiņās, gan piedzīvot milzīgo satikšanās prieku. Aktieriem tā ir brīnišķīga skatuves pieredzes apmaiņa, savukārt skatītāji tiek lutināti ar iespēju satikt savus iemīļotos aktierus pavisam ciešā tuvplānā," pauda Dombrovska.

Biļetes uz uzvedumu "Es esmu" iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Uzvedums notiek jau trešo gadu, un aktieru dalība tajā ir brīvprātīga un nesavtīga. No biļetēm iegūtos ienākumus novirza Latvijas teātru senioru sociālā stāvokļa un veselības uzlabošanai - medikamentu iegādei, operāciju un rehabilitācijas izdevumu segšanai.

Teātra senioru atbalsta fonds "Rampa" rūpējas par gandrīz 100 teātra vecmeistariem, kas savus spēka gadus un veselību atdevuši teātrim. Liela daļa savulaik tautā mīlēto skatuves mākslinieku ir kļuvuši par vientuļiem pensionāriem ar minimālajiem ienākumiem, un viņiem ir nepieciešams sabiedrības atbalsts.


LETA / Publicitātes foto