Ogrē noticis krāšņs Tvīda brauciens trīsdesmito gadu stilā. Piedalās simtiem riteņbraucēju. FOTO
Par neatņemamu Valsts svētku – 4. maija svinību Ogrē sastāvdaļu jau kļuvis retro Tvīda brauciens. Šogad riteņbraucēji bija tērpušies pirmo Ulmaņlaiku stilā.
Novadu ziņas
2016. gada 5. maijs, 16:04

Ogrē noticis krāšņs Tvīda brauciens trīsdesmito gadu stilā. Piedalās simtiem riteņbraucēju. FOTO

Jauns.lv

Ogrē valsts svētkos, 4. maijā, notika tradicionālais velo Tvīda brauciens. Šogad riteņbraucēju simti bija tērpušies pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu stilā. Brauciena dalībnieki uz Ogri ceļu bija mērojuši ne tikai no Rīgas, bet arī daudz tālākām Latvijas vietām.

Ogres Tvīda brauciens jau tradicionāli iesācis retro riteņbraukšanas parādes Latvijā un tā bija arī aizraujoša vēsturisko divriteņu un vēsturiskās modes parāde. Kamēr Tvīda brauciena dalībnieki iepazina Ogres vēsturiskās vietas, uz Brīvības ielas par noskaņojumu rūpējās mūziķi - akordeonists Valdis Zilveris un saksofonists Ivars Bajaruns, Kasjauns.lv pastāstīja Ogres Vēstures un mākslas muzeja informācijas speciāliste Gunta Šmidre.

Daudzi šajā dienā piedzīvoja Ogres - kādreizējās kūrortpilsētas - šarmu un noskaņas gan kopīgi Ogres estrādē dziedot Latvijas pirmo himnu „Nevis slinkojot un pūstot”,  gan nesteidzīgi ar velosipēdu baudot Ogres vēsturiski nozīmīgās un skaistās vietas.

Tvīda brauciens pulcēja ap 400 dalībnieku. To jau trešo gadu pēc kārtas organizēja kafejnīcas „M.Pūres beķereja” īpašnieki Iveta Zāģere un Māris Bulats. Ogres krāšņā Tvīda brauciena noskaņas vērojiet fotogalerijā un video. Tāpat piedāvājam arī fotomirkļus no iepriekšējiem Ogres Tvīda braucieniem.

Ogres tvīda brauciens 2016 Ogrē noticis Tvīda brauciens

     

Kasjauns.lv/Foto: Aivars Slišāns, Diāna Jakubone, Dace Voitkeviča, Rihards Puriņš, Mārtiņš Brants/Video: Fakti.lv