Vidzemē suns sakodis bērnu
Bērns nokritis blakus pie ķēdes piesietam sunim.
112
2016. gada 8. maijs, 12:40

Vidzemē suns sakodis bērnu

Jauns.lv

Sestdien atkal kāds suns sakodis bērnu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Vidzemē deviņus gadus vecs puika, spēlējoties pagalmā, paklupis un nokritis blakus pie ķēdes piesietam sunim, kurš bērnu sakodis plecā un kājās.

Savukārt divus gadus veca meitenīte uz vēdera uzgāzusi verdošu, tikko vārītu ūdeni. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Zemgalē mediķu palīdzība bijusi nepieciešama sešus gadus vecai meitenei, kas, ar elpu pūšot sausā cementa pulveri, to iepūtusi sev acīs. Sākotnēji tuvinieki meitenei skalojuši acis, taču viņai bija grūtības tās atvērt, tādēļ meitene nogādāta slimnīcā.

Kurzemē palīdzība sniegta kādam 72 gadus vecam vīrietim, kurš paklupis, strādājot ar ripzāģi. Vīrietis krītot ar roku pieskāries ripzāģim un guvis cīpslu un nervu bojājumus. Mediķi viņu nogādājuši Rīgā pie mikroķirurga.

Toties Rīgā, krītot pa trepēm, smagas traumas guvusi kāda 53 gadus veca sieviete. Viņai konstatēta mugurkaula trauma, galvas trauma un iekšējo orgānu bojājumi. Sieviete šoka stāvoklī nogādāta slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1063 izsaukumiem, no kuriem 261 bija saistīts ar dažāda veida traumām un negadījumiem.

BNS / Foto: Shutterstock