Vairāk nekā 1000 cilvēku dodas gājienā uz Uzvaras pieminekli. VIDEO
Gājiena dalībniekus uzrauga vairākas policijas ekipāžas.
Sabiedrība
2016. gada 9. maijs, 16:55

Vairāk nekā 1000 cilvēku dodas gājienā uz Uzvaras pieminekli. VIDEO

Jauns.lv

Vairāk nekā 1000 cilvēku devušies "Nemirstīgo pulka" gājienā uz Uzvaras pieminekli.

Gājienus ar nosaukumu "Nemirstīgo pulks" iedibināja Krievijā. Šogad gājienus bija plānots rīkot vairākās Latvijas pilsētās, bet dažādu iemeslu dēļ tie nenotika.

Gājiens sākās Slokas un Kalnciema ielas krustojumā. Tajā devušies vairāk nekā 1000 dažāda vecuma cilvēku. Sanākušo pulkā ir gan bērni ratiņos, gan arī sirmgalvji.

Ar skaļiem "urrā" saucieniem cilvēku pūlis sāka savu kustību uz gājiena galamērķi. Gājiena sākumā jaunieši karavīru formai līdzīgās drēbēs nes lielu plakātu, uz kura rakstīts - "Tā ir viņu uzvara un mūsu atmiņas".

Kā paredz gājiena plāns, daudzi klātesošie līdzi atnesuši bildes un plakātus ar tuvajiem cilvēkiem, kuri piedalījās 2.pasaules karā. Klātesošajiem līdzi ir arī ziedi. Vairums gājiena dalībnieku pie krūtīm piesprauduši Georga lentītes.

Pasākuma dalībniekus uzmundrina un noskaņai ievada skaļruņos spēlētās kara laika dziesmas. Tiek skandināta arī informācija par gājiena norisi. Cilvēki caurmērā ir priecīgi, viņi bildējas un draudzīgi sarunājas, viens otram stāsta par līdzpaņemtajos foto redzamajiem cilvēkiem.

Gājiena dalībniekus uzrauga vairākas policijas ekipāžas.

Gājiens virzās uz Uzvaras parku, un to pavada vairāki policisti ar motocikliem. Satiksmi regulē policijas darbinieki.

Gājiena dalībniekiem ienākot Uzvaras parkā, klātesošie viņus sveica ar ovācijām, māja ar rokām un apsveica "Uzvaras dienā". Gājiena laikā dalībniekiem piepulcējās vēl krietns skaits cilvēku, un nu gājiena dalībnieku skaits varētu būt sasniedzis ap 2000 cilvēku.

Cilvēki dziedāja dziesmas un, ienākot pieminekļa teritorijā, gājiena dalībniekus pavadīja dziesma "Uzvaras diena".


LETA / Foto: Rinalds Ekmanis/LETA