Liepājas Leļļu teātri turpmāk vadīs Lelde Vīksna
Liepājas Leļļu teātri turpmāk vadīs Lelde Vīksna.
Kultūra
2016. gada 9. maijs, 18:15

Liepājas Leļļu teātri turpmāk vadīs Lelde Vīksna

Jauns.lv

Liepājas Leļļu teātri turpmāk vadīs Lelde Vīksna, paziņoja Liepājas domē.

Kopumā iekšējās atlases procesā tika izskatītas un izvērtētas piecas kandidatūras, bet augstāko vērtējumu saņēma Vīksna, kuras līdzšinējā darba pieredze ir saistīta ar kultūrpolitiku un dažādu kultūras projektu organizēšanu un realizēšanu.

Jauns teātra vadītājs bija nepieciešams, jo līdzšinējam direktoram Rihardam Beltem beidzās pilnvaru termiņš. Ņemot vērā to, ka Beltem nav iegūta amata pienākumu veikšanai nepieciešamā augstākā izglītība, viņš teātri nevarēja turpināt vadīt.

Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis pateicies Beltem par ilgstošo sadarbību. "Augstu novērtēju Beltes paveikto, īpaši vēlos pateikties par nesavtīgo un aizrautīgo interesi visu šo gadu garumā organizējot un aktīvi darbojoties gan lugu uzvešanā, gan dažādu oriģinālprojektu realizēšanā un vadīšanā," uzsvēra Vitkovskis.

Belte Liepājas Leļļu teātrī darbojās kopš tā pirmsākumiem - 1989.gada.

Liepājas Leļļu teātris izveidots 1989.gadā, bet kopš 1999.gada "Liepājas Leļļu teātris" ir Liepājas pašvaldības uzņēmums. Teātra mērķis palīdzēt attīstīt bērnu un jauniešu radošās spējas, piedāvājot daudzveidīgu repertuāru, dažādas teātra formas. Tas piedalās pilsētas, Kurzemes, kā arī Latvijas publiskajos pasākumos, starptautiskos festivālos un organizē projektus.

BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video