Ugunsdzēsēji 11 stundu laikā nodzēš ugunsgrēku angāros Lielvārdes novadā
Ņemot vērā ugunsgrēka mērogu, kā arī to, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās 1,3 kilometru attālumā, šī paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbi ilga 11 stundas.
112
2016. gada 11. maijs, 12:11

Ugunsdzēsēji 11 stundu laikā nodzēš ugunsgrēku angāros Lielvārdes novadā

Jauns.lv

Lielvārdes novada Lēdmanes pagastā vakar ugunsdzēsēji 11 stundas dzēsuši ugunsgrēku, kas lielā platībā bija izcēlies divos angāros, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg divi angāri 1250 un 600 kvadrātmetru platībā un starp tiem novietotās koka kastes 400 kvadrātmetru platībā.

Ņemot vērā ugunsgrēka mērogu, kā arī to, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās 1,3 kilometru attālumā, šī paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbi ilga 11 stundas. Ugunsgrēka apstākļus noskaidros Valsts policija.

Pagājušajā naktī VUGD devās uz Cempu ielu Valmierā, kur ražošanas ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ražošanas ēkā deg izejmateriāls 50 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 40 gadus vecs vīrietis, kurš nodots mediķu aprūpē.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 79 izsaukumus - 53 uz ugunsgrēku dzēšanu un 23 uz glābšanas darbiem, savukārt trīs no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkos cieta viens cilvēks.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA