Dabas muzejā uzplaukst pavasara ziedu krāsu un smaržu simfonija. FOTO
Izstādē "Pavasara ziedi" uzziedējušas ap 400 pavasara ziedu šķirnēm.
Kultūra
2016. gada 11. maijs, 14:15

Dabas muzejā uzplaukst pavasara ziedu krāsu un smaržu simfonija. FOTO

Jauns.lv

Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrību no šodienas līdz 14.maijam piedāvās izstādi "Pavasara ziedi 2016", kurā plānots eksponēt ap 400 pavasara ziedu šķirnēm, informēja muzeja Komunikācijas nodaļas pārstāve Ieva Brūna.

Dabas muzejs vasaras ziedu sezonu jau tradicionāli atklās ar izstādi "Pavasara ziedi", bet kopumā muzejs šā gada sezonā plāno iepriecināt interesentus ar desmit dažādām ziedu izstādēm.

Izstādē "Pavasara ziedi" uzziedējušas ap 400 pavasara ziedu šķirnēm. Izstādē būs apskatāmi ziedi no Latvijas lielākajām saimniecībām, tostarp no Jāņa Dukaļska saimniecības, kurā tiek audzētas teju 700 dažādu ziedu šķirnes. Būs apskatāmas arī Jāņa Salena un Gundara Lāča ziedu kolekcijas no Zemgales, selekcionāres un mākslinieces Niolas Nagaines un Rukšānu ģimenes kolekcijas no Vidzemes, kā arī citu pavasara ziedu audzētāju kolekcijas.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja ne tikai apskatīt audzētāju jaunāko veikumu, bet arī iegādāties aktuālos tulpju, narcišu un citu sīpolpuķu katalogus, veikt pasūtījumus rudenim un katru dienu saņemt Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības speciālistu konsultācijas.

 

LETA / Foto: Zane Bitere/LETA