Masveida kautiņš Daugavpils vislatviskākajā klubā – "Artilērijas pagrabos". VIDEO
Naktī uz sestdienu Daugavpils klubā „Artilērijas pagrabi” notika masveida kautiņš. Kluba vadība domā, ka tas varētu būt īpašs „sveiciens” kluba apmeklētājiem tā dēvētajā Uzvaras dienā – 9. maijā.
112
2016. gada 11. maijs, 16:31

Masveida kautiņš Daugavpils vislatviskākajā klubā – "Artilērijas pagrabos". VIDEO

Jauns.lv

Daugavpils vislatviskākajā mūzikas klubā – „Artilērijas pagrabi” pagājušajā nedēļā, 6. maija vakarā, notika masveida kautiņš starp kluba apmeklētājiem. Kluba vadība pieļauj iespēju, ka kautiņu speciāli izraisīja krieviski runājoši puiši kā savdabīgu sveicienu „Uzvaras dienas” – 9. maija priekšvakarā.

„Artilērijas pagrabi” savā „Facebook” profilā ievietojuši incidenta video ar paskaidrojumu:

„ Daugavpils „varoņu” šovs 6. maijā. Video sākumā redzams, ka brīdī kad apsargs novērsies, ienāk divi un pēc tam vēl četri jaunieši. Tālāk šie „drosminieki” sāk traucēt koncertu, lai gan publika cenšas mierīgi viņus no tā atturēt.

Video var labi redzēt kā mērķtiecīgi tiek notriekts zemē mūsu pastāvīgais klients Aigars S., kurš vienkārši dejo. Viņu dodas aizstāvēt citi klienti, un „varoņiem” to tik vien vajag, lai izraisītu sekojošo kautiņu.

Izsakām īpašu pateicību mūsu klientam melnajā džemperī, kurš gan mēģināja mierīgi atturēt huligānus no provokācijām, gan arī nenobijās no diviem uzbrucējiem un aizstāvējās ar mikrofona statīvu. Mums ne tikai nav pretenziju par cietušo statīvu, jo bija jāaizstāvas un tas bija pirmais, kas klientam gadījās pa rokai. Mēs pat lemsim par zināma bonusa piešķiršanu šim klientam. Paldies! Paldies arī visiem, kuri palīdzēs atpazīt nekārtību izraisītājus.

Visa „Artilērijas pagrabu” kolektīva vārdā atvainojamies par to, ka nespējām pienācīgi nokontrolēt šo cilvēku uzvedību un savlaicīgi novērst incidentu. Mums ir zināms, ka ir cietuši mūsu pastāvīgie klienti. Īpaši atvainojamies koncertēt speciāli atbraukušajām grupām”.

Kluba vadība jau uzrakstījusi iesniegumu Valsts policijai, lai tā nekārtību cēlājus sauktu pie atbildības. Zināms, ka divi no viņiem jau ir atpazīti. „Šie kropļi ir specifiski diskreditējuši visādi citādi lielisko Daugavpils krievu kopienu. Nav izslēgts, ka „varonības” uzplūdi ir saistīti ar tuvojošos 9. maiju (par to tiek ievākta informācija),” raksta „Artilērijas pagrabi”.

Jāpiebilst, ka kautiņā neviens smagi nav cietis, arī nodarītā skāde nav īpaši grandioza – apgāzti galdi un krēsli, saplēstas glāzes, sabojāts mikrofons.

Jāteic, ka nekārtību cēlēji ir pamatīgi satraukušies. Viņi kluba telpās pēc izraisītā jandāliņa iesvieduši zīmīti, kurā uzskaita perspektīvas, kas „Artilērijas pagrabus” sagaida, ja par kaušļiem sūdzēsies policijā. Kluba vadībai var būt pamatīgas nepatikšanas, jo „daudziem no mums bija mazāk par 18 gadiem, apsardzes darbinieks nepārbaudīja dokumentus, apsardze necentās novērts kauju un 16-gadīgam jaunietim iesita pa galvu ar metāla stieni”.

Kluba pārstāvji gan šos brīdinājumus nav ņēmuši par pilnu un teic, ka viņi no šīs zīmītes „pārsmējušies līki”.

Masveida kautiņš Daugavpils klubā „Artilērijas pagrabi”

 

Kasjauns.lv/Foto: „Facebook”, ekrānuzņēmums no video, no Andreja Faibuševiča personiskā arhīva, Foursquare