foto: Twitter/ Aija Kinca
Jaunie dakteri negrib pildīt Čakšas pavēli un par smiekla naudu strādāt ārstu streika laikā
Rezidenti ģimenes ārstus neaizstās.
Sabiedrība
2017. gada 28. jūnijs, 21:56

Jaunie dakteri negrib pildīt Čakšas pavēli un par smiekla naudu strādāt ārstu streika laikā

Kasjauns.lv

Jaunie ārsti jeb rezidenti nav gatavi kļūt par streiklaužiem un aizstāt ģimenes ārstus viņu pieteiktās protesta akcijas laikā. Par to, atbildot uz veselības ministres izsūtīto steidzamo lūgumu iesaistīties krīzes situācijā un aicinājumu nodrošināt rezidentu 24 stundu dežūras, šovakar vienojās Rezidentu padomes biedri, šovakar ziņo LTV "Panorāma".

Viņus atbalsta arī Latvijas Jauno ārstu asociācija.

Rezidentu sanāksmē Stradiņa slimnīcā viens no jaunajiem ārstiem pauda, ka "krīzes situācija ir kaut kas tāds, ko vajadzētu izzņot valdībai". 

Jaunie ārsti jeb rezidenti tiek aicināti piekrist trīs dienas strādāt 8 stundas, pieņemot tos pacientus, kuri netiek pie sava ģimenes ārsta, jo ārsti pieteikuši beztermiņa streiku. Kasjauns.lv jau vēstīja, ka palīdzība tiek solīta tikai gadījumos, kad cilvēks teju mirst - respektīvi, glābšana ir neatliekama.

Veselības ministrijas plāns paredz, ka šajā laikā strādās citi kabineti, kur sirdzējus tomēr pieņems, izrakstīs slimības lapas un receptes.

Tomēr rezidenti arī rāda raksturu un saka, ka par smiekla naudu negrasās aizstāt pieredzējušos ārstus. Jau tagad viņi strādā 240 stundas mēnesī par stundas likmi 3,20 eiro; daudzi raujas divās darbavietās. Ar tādu algu izdzīvot nevar, kur nu vēl paņemt papildu slodzi, aizstājot streikojošos - tas faktiski nozīmētu nepārtrauktu darbu bez atpūtas. Vairāk par radušos situāciju skaties LTV Aijas Kincas sagatavotajā materiālā:

Tēmas